KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNGİ SEÇİMİN GALİBİNİ ŞİMDİDEN BELLİ ETMİŞTİR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim GÜLER, katıldığı televizyon programında seçimin galibinin şimdiden belli olduğunu söyledi.

HRT Akdeniz TV’de Ali Yolcu’nun sunduğu Demokrasi Bulvarı’na katılan İbrahim Güler: “CHP lideri Sn. Kılıçdaroğlu da Hatay’da 2 miting yaptı. Oldukça zayıf geçen mitingin rakamları  10-12 bin civarı idi. Cumhurbaşkanımız da 2 miting yaptı. Her bir miting 100 bin civarı katılım vardı.

Bu 31 Mart için önemli bir işarettir.” açıklamasında bulundu.

HATAY YENİDEN DOĞACAK

1 Nisan’dan İtibaren Allah’ın izniyle Hatay için çalışmalara başlayacaklarını belirten Başkan Adayı Güler: Hatay’ı bir bütün olacak biçimde projelendirdik. Zaten Büyükşehir olmaktaki amaç şehrin bir bütün olarak değerlendirilmesi. Hatay tamamında kültür merkezi ve kongre salonları, gençlik merkezleri, kadın yaşam merkezleri, anne destekleri, düğün destekleri, üniversiteye hazırlık destekleri, yaş büyüklerimiz için huzur evleri, spor stadyumları,(Bordo beyaz) Kent parkları, millet parkları ile adeta yeniden doğacak.

Asi Nehri için projemiz hazır biz Halici bile düzeltmiş bir partiyiz. Asi 1,5 yıllık bir çalışma ile mükemmel bir sonuca ulaşacak.

BEŞ YIL YATTIN SON AY İHALEYE ÇIKMAK ETİK Mİ?

Seçimlere 3 gün, beş gün, kala yapılacak ihaleleri anlatan Güler, “Biz engelleyebiliyorsak, bunca zaman bizim müdahalelerimizle hizmet olmamış ise bu ihaleleri nasıl yapabiliyorlar?

5 Mart’ta yapılan bir ihalenin örneğini vermek istiyorum Güneş paneli taşınabilir çanta ihalesi. İhaleye 3 firma giriyor. Bu 3 firmadan biri teklif vermiyor. Bir firma 750 bin TL teklif veriyor. Diğeri 1.170 bin TL teklif veriyor. Ama işi 420 bin TL fazla fiyat veren yandaş firma alıyor. Bu ihale ile alakalı iptalini aksi durumda firmaları ile ifşa edeceğimi ve savcılığa bildireceğimi belirttim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Yandaşlarına peşkeş çekmenin hesabını biz sorarız. Buradan görevli daire başkanlarına sesleniyorum seçim bitene dek riskli konularda imza atmasınlar değilse hepsi sonuçlarına katlanacaklar. Çünkü biz hukuki süreci başlattık.

Bu milletin hakkı balık kılçığı gibidir milletin hakkı boğazına takılır. Seçime iki gün kala gidilen ihalelerin meşruiyeti tartışılır. İkinci örnek ise beş yılda asfalt ihalelerin tamamı dört firma üzerinden dönüşümlü yapılmış.Seçime kadar bu firmaların ihalelere katılmamalarını öneriyorum. Değilse geçmişe dönük bir araştırma başlatıp bunun hesabını sorarım.

LÜTFÜ SAVAŞ’I UYARIYORUM

Sn Lütfü Savaş’ı uyarıyorum seçim öncesi yangından mal kaçırır gibi bu ihaleleri yapmayın suç işlersiniz, yasal olarak hak görünebilir ama helal değildir.

Sunucunun Lütfü Savaş’ın ‘’Bu ihalelerden haberi var mıdır ‘’sorusunu yanıtlayan Güler, Lütfü Savaş’ın bundan haberi yoksa o koltuğu bırakıp gitsin diye cevap verdi.

ARSUZ ALTYAPI İHALESİNİ NİÇİN REDDETTİN?

Son ihale örneği ile devam eden Güler, Arsuz alt yapı kanalizasyon ihalesi için dünya bankası kredisi (150 milyon)hazır. Meclis olarak biz de onaylamışız. Niçin ihaleye çıkılmamış Peki, şimdi soruyorum Arsuz alt yapısı niçin başlanmamış?

İptal edilmiş ihaleler var niçin iptal olmuş? Çünkü düşük fiyatlar verilmiş.

Tarihler üzerine niçin vurgu yaptınız sorusunu yanıtlayan Güler: ‘Beş yıl boyunca yapmadığın ihaleyi niçin Mart ayına sıkıştırdın. Bunun tek nedeni var telaş.

Seçim kampanyasının neredeyse tüm partilerin seçim kampanyası masrafları Büyükşehirden karşılanıyor biz bunların hesabını soracağız.” şeklinde cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNGİ SEÇİM SONUÇLARINI GÖSTERMİŞTİR

Güler, “CHP Kemal Kılıçdaroğlu da Hatay’da 2 miting yaptı oldukça zayıftı (12 bin civarı) Cumhurbaşkanımız da 2 miting yaptı (Her bir miting 100 bin civarı katılım vardı)

Bu 31 Mart için önemli bir işarettir.

DSP genel başkanı da Hatay’a geleceğini duydum o da gelse Kılıçdaroğlu, kadar bir topluluğun geleceğini düşünüyorum. DSP’nin bu güne dek aldığının üzerinde farklı bir oy alacağını düşünmüyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>