İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.ÜMİT MUTLU TİRYAKİ TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan İl Sağlık Müdür V. Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak, dünyanın en zor ama en onurlu işlerinden birini yaptıklarını söyledi.

İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerektiğini vurgulayan Tiryaki, “Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir” dedi. Modern tıbbın hızlı ve baş döndürücü gelişmesi karşısında, insanlara kolay erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunmanın da çağdaş devlet anlayışının doğal bir sonucu olduğunu belirten Tiryaki, “Günümüzde insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Sağlıklı bir hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte, kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır” diye konuştu. Türkiye’nin tıpta yaptığı çalışma ve gelişmelerle alınan mesafelerin insan odaklı, özverili, bilgi ve tecrübe sahibi sağlık çalışanlarının gayretleriyle gerçekleştiğinin altını çizen Tiryaki, şunları kaydetti:

“Son yıllarda ülkemizin sağlık alanında kaydettiği ciddi mesafeyi her kesimden vatandaşımız takdir etmektedir. Geçmiş yıllarda yaşanan büyük sıkıntılar geride kalmış, sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız kalmamıştır. Bugün sahip olduğumuz sağlık sisteminin bu seviyeye gelmesinde sağlık çalışanlarımızın insanüstü gayretlerinin çok büyük katkısı vardır. Sağlık çalışanlarımızın özverileriyle, emekleriyle çalıştığı bu sektörde her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın sağlığının korunmasında, her türlü bakım ve tedavilerini özverili çalışmalarıyla sağlayan fedakâr sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını tekrardan kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>