Akdeniz’in İncisi İskenderun’u Şahlandıracak Projeler

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Cumhur  İttifakı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  İbrahim Güler, İskenderun Cumhur İttifakı Adayı  Fatih Tosyalı ile birlikte İskenderun’u şahlandıracak projeleri görkemli bir proje lansmanı ile açıkladılar.

Hatay özel ve güzel olacak şiarı ile açıklanan projeler kentin çehresini değiştirecek.  Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler, engelliler düşünülerek hazırlanan projeler büyük beğeni topladı.

İskenderun’u kalkındıracak Cumhur İttifakı adaylarının, AK Partili ve  MHP’li  Milletvekilleri, İl Başkanları  ve teşkilatlarının katıldığı görkemli  lansmanda  konuşma yapan Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı İbrahim Güler , “Fatih Tosyalı ile el ele verip, İskenderun’a değer katacak projeleri birlikte yapacağız. İskenderun her şeyin en güzeline layık. İnanıyoruz, başaracağız. El ver İskenderun” sözleriyle salondan büyük alkış topladı.

 Akdeniz’in İncisi İskenderun’a Kültür Merkezi

‘Biz bu nazlı kenti mahzun eden meseleleri biliyoruz. Gözün aydın, hayırlı olsun İskenderun artık çukur çamur çöp kalmayacak’ sözleri ile iddiasını ortaya koyan Güler, “Körfezin incisi Akdeniz’in gamzesi İskenderun hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Artık etik, estetik ve ekonomik belediyecilik geliyor, erişilebilir, eşit belediyecilik geliyor ama tüm bunlar için el ver İskenderun’  şeklinde İskenderun halkına seslenen Güler,’Cumhurun kadroları ile birlikte el ele verip daha yaşanır bir kent için çalışacağımıza söz veriyorum’ dedi.

 

‘İskenderun’a değer katacak ilk ve en önemli projemiz her ilçede olduğu gibi İskenderun ’da da Antakya’dakinin aynısı 1500 kişilik bir Kültür Merkezimiz olacak.’

 İskenderun’a yakışır Otogar Geliyor

‘Biz İskenderun’da artık yetki ayrımı  kalksın istiyoruz diyen Güler, ‘Yıllardır köhnemiş hali ile İskenderun Otogarını  yenileyerek  çağdaş İskenderun vizyonuna uygun bir görsel kazandıracağız.

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz Denizciler mahallesi sakinleri sahilde denize girme noktasında plaj talepleri olmuştu.  Bunu da halkımıza layık hali ile insana yakışır biçimde hayata geçireceğiz.

Gençler bizim geleceğimizin mimarları, gençlere Antakya’daki büyüklük oranında Gençlik Merkezi  yapacağız.

 İkinci Bahar Huzur Evleri Projesi

Onlara Evlat Olacağız

‘Biz belediyeciliği milletimiz için, milletimizle birlikte yapacağız ve yaş büyüklerimiz bizlere emeği olan bizleri bu günlere getiren büyüklerimizle Hatay’da ikinci bahar güzel olacak’  sözleri ile konuşmasını sürdüren Güler, “Bizler yaşlılarımıza hayırlı bir evlat mantığı ile hizmet üreteceğiz. Hatay dünyanın en güzel ve insanlarını en iyi bakıldığı huzurevlerine kavuşacaktır.  Yaşlı insanlarımıza evde bakım hizmetleri, Yaşlılar İçin Yardım ve Destek Hattı, İkinci Bahar Tatil kampları ve Gezi kulüpleri ile  Yaş büyüklerimizin ülkemizin güzelliklerini görme fırsatı olacak ve şehrimizin diğer yaşlılarıyla biraraya gelmeleri ile yeni dostluklar edinmelerine vesile olacağız.’ müjdelerini sıralayarak  yaşlılara verdikleri önemi  belirtti.

 Engelsiz Hayat Projesi

Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi planlıyoruz sözleri ile devam eden Güler, Engelli vatandaşların sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve ekonomik bakımdan desteklenmesi, problemlerin çözümünde rehberlik edilmesi ve her türlü ihtiyaçların karşılanması için Engelliler Hizmet Merkezini hizmete açacağız. Engelli Çocuklar Gelişim Atölyesi; engelli çocuklarımızın sosyal hayata daha kolay adapte olabilmesi, yeteneklerinin farkına varabilmeleri için gelişim atölyemizi faaliyete geçireceğiz.

İskenderun İçin Diğer Projeler

İskenderun Şehir Plajı, eski Stat Alanı Kent Parkı Projesi, Şehit Kütüphanesi, Denizciler Plajı, seyir terasları, kent şelalesi, Feyezan Kanalı 2. Etap çalışmaları ve çocuk köyü, eski stat alanı kent parkı projesi, İskenderun  Şehir  Plajı , İskenderun şehir kütüphanesi ve kıyı şeridi kentsel tasarım projesi. Çok amaçlı tabir ettiğimiz salon, 1500 kişilik kapasitesiyle, düğün ve nikahların yanında konferans salonu. İçinde dinlence merkezler ininde bulunacağı Feyezan kanalı kentsel tasarım projesi. İskenderun sosyal yaşam merkezi bisiklet şehri İskenderun projesi. İskenderun seyir noktaları çocuk köyü projesi. İskenderun su kayağı merkezi, Akçay plajı ve spor kompleksiİskenderun spor kompleksi ve herkes için spor projesi çamlık düzenlemesi ve kent şelalesi projesi.

Denizciler seyir terası ve sosyal tesisleri, kadın etkinlik merkezleri, gençlik sosyal yaşam merkezi, muhtar konakları ve taziye evleri her mahalleye bir park ve mevcut parkların revizyonu, yeni nesil pazar alanları, kültür sokakları, kent hayvanları barınma merkezi, gezici başkanlık ofisi projesi olarak açıklandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>