ARSUZ KAYMAKAMLIĞI -Kültür ve Turizm Bakanımız İlçemizi Ziyaret Etti.

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY ilçemizde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Bir turizm şehri olan Arsuz’da yerinde incelemelerde bulunan Sayın Bakanımız ilçemiz merkezinde Rhosus Antik Kent Sokak Sağlıklaştırması Projesinin uygulanacağı mahalle’deki evleri yerinde inceledi. Ziyareti sırasında Kaymakam Musa SARI ilçenin ihtiyaçlarını ve eksiklerini dile getirerek bakanımızdan taleplerini arz ettiler.

Merkezde ziyaretlerini ilçe teşkilatını ziyaret ederek başlayan Sayın Bakanımız, daha sonra Merkez Camiini yerinde inceledi. 1932 yılında yapıldığı ve İskenderun Vakıf İdaresine ait olduğu bilinen Merkez Camiinin bakım ve onarımının yapılarak ilçemize yakışır hale getirilmesi için taleplerini arz eden Kaymakam Musa SARI desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza minnettar olacaklarını ifade etti. Daha sonra mahallede sokak sağlıklaştırması uygulanacak evleri gezdirdi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait yeni restore edilmiş ev ile ara dar sokaklardaki diğer evler ziyaret edilirken yine geçtiğimiz yıl Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan kilisemizde incelemelerde bulunarak hıristiyan cemaati ile sohbet etti . Uluçınar Gençlik ve Spor Kulübü halkoyunları ekibi ve Murat Zelluh ilk ve Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisini izleyen Sayın Bakanımız Hatay birincisi de olan ekiple fotoğraf çektirdi ve teşekkür etti. Öğrenciler İl birinciliği kupasını Sayın Bakanımıza takdim ettiler.

Kaymakam Musa SARI aynı zamanda ilçemizde devam etmekte olan turizm imar planının tamamlanmış ve bakanlıktan onay bekleyen kısımları için hızlandırılması ve yine devam eden Konacık Işıklı Turizm imar planının hızlandırılması için taleplerini arz etti. Ve yine Konacık’ta bulunan Sütunlu Liman ve Arpaçiftlik Mahallesi’nde bulunan Kutsal Havari Kilisesi’nin turizme açılmasının kendileri için ve ilçe turizmine önemine değinirken bununla ilgili taleplerini arz etti. Ve yine İskenderun turizm merkezi sınırları içerisinde kalan Gözcüler , Gökmeydan kısımlarında çevre düzenlemesi ve altyapı yapılması talebinde bulunan Kaymakam SARI aynı zamanda ilçemizde düşünülen marina projesi için destek isterken Akçalı Mahallesi’nde bulunan Turizim Bakanlığı’na tahsisli parsellerde turizm tesisleri yapılması için bakanlıkça Yap İşlet Devret modeli ile ilana çıkılması için Kültür ve Turizm Bakanlığından taleplerini arz eden dosyayı sayın bakanımıza takdim ettiler. Ziyarette Sayın Bakanımıza Valimiz Sayın Rahmi DOĞAN ve Milletvekillerimiz Hacı Bayram TÜRKOĞLU, Hüseyin YAYMAN, Abdulkadir ÖZEL de eşlik ettiler. Kaymakam Musa SARI ilçemize desteklerinden dolayı başta Sayın Valimize ve milletvekillerine de çok teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>