Ekonominin Gücü Kadın

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love


AK Parti Hatay Kadın Kolları İl Başkanlığı koordinesinde “Finansal Okuryazarlık Seferberliği” semineri düzenlendi.

AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Sara Gök’un ev sahipliğinde düzenlenen programa , Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Dilek Demirdöven ile çok sayıda partili kadın katıldı.

Finansal okuryazarlık seferberliği alanında Prof. Dr. Hüseyin Ağır, gerçekleşen seminerde Hataylı kadınlar ile buluştu.
Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminere katılan kadınlara, finansal okuryazarlık, konusunda bilgiler aktarıldı.

Gerçekleşen seminerde ülkelerin kalkınması, ileri gitmesi ve aynı zamanda kadının da ekonomik, sosyal hayatta son derece aktif rol oynamasını önemi ile anne, kadın ve aile bütçelerinin yönetilmesi konularında vurgu yapıldı.

HANIMLAR DEĞİŞİRSE HERŞEY DEĞİŞİR

Seminer öncesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Sara Gök; “Teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış olan siz kıymetli dava arkadaşlarımızla birlikte finansal okuryazarlık seminerinde bulunmaktan onur duydum. Hanımlar değişirse herşey değişir. Evimiz, eşimiz, çocuklarımız ve ülkemiz değişir. Hanımlarımızın gelişmiş düşünceleriyle emin olun önce evimizden başlıyoruz. Ülkemizden devam ediyoruz ve bu evrene yani Dünya’ya yayılıyor. Hanımların değişimi ve gelişimi Dünya’nın odak noktasıdır. Bunun için her şeyden önce kendimizi geliştirmeliyiz. Akıl ve mantık dediğimizde akla hanım gelir. Akıllı ve mantıklı davrandığımız takdirde ekonomide, siyasette, yaşamın her alanında kadınlarımızın isteyipte başaramayacağı hiçbir konu yoktur.” Dedi.

PARANIN KUMBARASI HANIMLARDIR

Başkan Gök konuşmasının devamında “Bu programdan anlayacağımız, birikim yapacağız, akıllı harcamalar yapacağız. Bizler hiç kimseye yük olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durabilmenin mücadelesini vererek bunun zaferini kutlayacağız. Bunu nasıl yapacağımız konusunda herşeyin başı eğitim olduğu için eğitim her engeli aşar bunu biliyoruz. Bu eğitimi almak için Hüseyin Ağır hocamı bizleri bilgilendirecek. İnşallah bu seminerin sonucunda güzel bilgiler ve faydalı bilgiler duymuş olacağız. Bizler davamıza ve ülkemize sahip çıkan kadınlarız. Bizler AK kadınlarız, Asenayız. Bizler bu davamızı en iyi şekilde yerine getirirken akıllı kadınlar olarakta ekonomiye güç vereceğiz. Evde ekonomiyi hanımlar yönetir. Paranın kumbarası hanımlardır. Bizler parayı nereye harcayacağız sanatını öğrenmek için buradayız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hüseyin Ağır, finansal okuryazarlık hakkında bilgiler verdi. Program seminere katılanlara katılım belgeleri verilerek sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>