ÇOCUKLARIMIZ GÜVENDE DEĞİL

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

SAVAŞ ALPARSLAN; “PAYAS ATATÜRK ORTAOKULUNDA ÇOCUKLARIMIZ GÜVENDE DEĞİL!”

Hatay İli Payas İlçesinde ikamet eden ve Atatürk Ortaokulu velilerinden Savaş Alparslan çocuklarının okulda güvende olmadığını iddia etti.

Atatürk Ortaokulu öğrencisi E.T.A.’nın babası Savaş Alparslan okulda çarpma sonucu serçe parmağı kırılan oğlunun uzun süre öylece okulda bekletildiğini ve sonrasında ise yanına herhangi bir refakatçi verilmeden okuldan salındığını iddia ederek yaptığı açıklamada;” Oğlum 20 Şubat 2019 Çarşamba günü okulda sağ elinin serçe parmağını kırmış. Saat 08:15 civarında sıraya parmağını çarpmış, serçe parmağı belirgin bir şekilde diğer parmaklarından arası açılacak şekilde ayrılmış. 08:20 de öğretmeni görüyor önemsemiyor ve sınıfta ders anlatıyor, bizleri de aramıyor. Ders bitişi 09:00 da eşimi arıyor ve sıraya çarptığı parmağı acıyor diyor. Eşim de sağlık ocağına götürün ben eşimi arayayım diyor.

Sonrası yanında kimse olmaksızın çocuğumu müdür yardımcısının odasına gönderiyor. Müdür yardımcısı parmağın şeklini görünce ‘Bu ortopediste görünmeli’ deyip eşime bilgi veriyor. Eşimde kız kardeşinin okula gelip çocuğu teslim alacağını söylüyor. Müdür yardımcısı da çocuğuma teyzesinin geleceğini söyleyip okulun dışına yönlendiriyor ve refakatsiz bir şekilde çocuğu gönderiyor. Eşimin kız kardeşi oğlumu eli havada tek başına okulun bahçe kapısında bekler buluyor. Sonra benim haberim oluyor, Dörtyol Devlet Hastanesi Acile oradan ortopedi servisine götürdüm ve kırık teşhisi ve elin alçıya alındı.

Okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmeni dahil bu sorumsuzluktan zerre haya duymuyorlar. bu sorumsuzluk zinciri hakkında okul idaresi ile yaptığım görüşmede bana cevaben şikayetçi olabileceğimi söylediler. Bende ilgili yerlere gerekli şikayetlerimi yaptım. Hiçbir eğitim kurumunda bu tür uygulamaların olmasını tasvip etmediğim gibi diğer çocukların da benzer bir duruma muhatap kalmamaları adına olayın takipçisi olmaya devam edeceğim.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>