36. UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SONA ERDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 36. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Samandağ Belediyesi eski toplantı salonunda gerçekleştirilen, bölgedeki girişimcilik potansiyelini harekete geçirmek ve bölge ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ve bu ay 36.’sı verilenUygulamalı Girişimcilik Eğitimini Samandağlı girişimci adayları başarıyla tamamladı.

08-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen eğitim kobi danışmanı Tansel Öter tarafından verildi. Kursa katılan girişimci adayları işletmelerini kurarak yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Kobi Danışmanı Tansel Öter :4 günlük eğitimimizin sonuna geldik 4 gün beraberdik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Türkiye’nin her tarafında yaygın bir şekilde veriliyor. Samandağ Belediye Başkanı sn.Mithat Nehir’in öncülüğünde Samandağ’da 1000’den fazla girişimci adayına sertifikalar verildi. Şuan da mevcutta Samandağ’da açılmış olan onlarca işletme Samandağ Belediyesi’nin KOSGEB iş birliği ile düzenlemiş olduğu bu Girişimcilik eğitimleri sayesinde kendi işlerini kurdular.” dedi.

KURSİYERLER MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan kursiyerler kusun çok verimli geçtiğini bildirerek bu eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Özden Yılmaz: “ Kosgeb Girişimcilik eğitimi almak istedim. Burada iş kurma konusunda çok iyi ve yararlı eğitimler aldık. İş planımızı nasıl yapacağımızı, işyerimizi nasıl kuracağımızı hocamız sayesinde öğrendik. Şunu da öğrenmiş olduk ki, iş kurma konusunda bilmediğimiz birçok şey varmış ve bu bilmediklerimizi bu eğitimler sayesinde öğrendik. Bundan dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz. Mantı evi ve ev yemekleri işi yapmak istiyordum. Buraya gelmeden önce bir araştırma yapmıştım ama burada aslında bilmediğim birçok şey olduğunu fark ettim. Hocamız bizi her konuda bilgilendirdi ve çok faydalı bir eğitim aldık. İyi ki bu eğitimlere katılmışım.” dedi.

Meral Sağlam: “ Ön Lisans mezunu ve 3 çocuk annesiyim. Çocuklarımı büyüttükten sonra bir şeyler yapmak, kendime ve etrafıma verimli olmak istedim. Kosgeb’in yararlarını duydum, araştırdım, öğrendim ve gelip başlamak istedim. Samandağ Belediyesi tarafından böyle bir eğitim verdiğini öğrenince de bu fırsatı kaçırmak istemedim. Kosgeb hakkında bir sürü bilgiler öğrendik. İşyerimizi nasıl açacağımızı, neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Güzel bir eğitim oldu. İnşallah yakında bir çiçekçi dükkanı açmak istiyorum.” dedi.

Cihan Kuzu: “ okulumu bitirdikten sonra sevdiğim mesleği yapmaya başladım. Edindiğim deneyimlerden sonra kendi işyerimi kurmak istedim. Kosgeb’in fırsatlarından yaralanmak istedim ve bu eğitime başvurdum. Burada çok faydalı bir eğitim aldık. İşyerini kurma, kurduktan sonra da nasıl ayakta tutabiliriz, nasıl yönlendirebiliriz diye hocamızdan çok güzel bilgiler aldık. Bugün itibarıyla eğitimimizi tamamladık. Bu eğitimin düzenlenmesinde sağladığı destekten dolayı Samandağ Belediyesine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>