DÜNYA KUPASI’NA SAYILI GÜNLER KALDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Aba Güreşi Dünya Kupası müsabakaları öncesi Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Aba güreşinin namının Türkiye sınırlarını aştığını ve Asya ve Avrupa ülkelerinde de sevildiğini ifade eden Öztek, 5000 yıllık geçmişe sahip bu sporun tanıtımına en büyük katkı yapan isimlerin başında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın geldiğini belirtti.

Hatay’da gerçekleşen turnuvanın dünyanın en kapsamlı ve geleneksel spor organizasyonu olduğunun da altını çizen Öztek, 2 Eylül’de gerçekleşecek turnuvaya Azerbaycan’dan Yunanistan’a, Pakistan’dan Rusya’ya kadar 45 ülkeden yüzlerce sporcuyu davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu seneki turnuvada oluşabilecek hakem hatalarını ortadan kaldırmak için seminerler düzenlediklerini belirten İbrahim Öztek, “Er meydanında güreş tutan hiçbir sporcunun hakkının yenmemesi için bu sene hakemlerimiz elektronik sistemlerden faydalanacak. İtirazları, disiplinsizliği ve kaçak güreşip kura ile maç kazanmayı önleyeceğiz. Seyir zevki yüksek bir turnuvaya hayata geçirmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Öztek son olarak 2 Eylül Pazar günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki mersahta gerçekleşecek Dünya Kupası’na tüm sporseverleri davet etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>