SİVAS ŞEHİTLERİ ANMASINA SAMANDAĞ’DAN KATILIM SAĞLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Her yıl sivil toplum kuruluşları tarafından Sivas’ta Madımak Oteli önünde gerçekleştirilen Sivas Şehitleri anmasına bu yıl Samandağ Cemevi organizasyonuyla Sivas şehitleri anmasına gidildi.

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 25’inci yıl dönümü kapsamında anma programları düzenlendi.

Bu kapsamda kentte, bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Yürüyüş güzergahı üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden itibaren kente giriş yapan sürücülerin araçları durdurularak, aramadan geçirildi.

Alevi dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri tarafından düzenlenen anma programına katılan gruplar ise Seyrantepe Mahallesi’ndeki cemevi önünde, saat 11.00 sıralarında toplandıktan sonra Mevlana Caddesi üzerinden yürüyerek, kent meydanını takiben eski Madımak Oteli’nin bulunduğu Eski Belediye Sokak önüne geldiler.

Burada anma programı gerçekleştirildi. Anma programına, yurt içinden ve dışından çok sayıda katılımcı geldi.

Samandağ Cemevi başkanı Tevfik Fatmaoğulları : “2 Temmuz 1993 tarihinde Pir sultanı anmak üzere bir araya gelen aydınlarımız,canlarımız madımak otelinde diri diri yakıldı. Bu yılda katliamın yıldönümünde Sivas Madımak Oteli önünde yapılacak olan anma etkinliğine katıldık. Bugün Sivas’tayız.2 Temmuz 1993 yılında yapılan dünyanın en vahşi katliamını kınamak için buradayız. Sivas şehitlerini anmak için, unutturmamak için,madımak utanç müzesi olsun diye,insanlık suçlarının zaman aşımı olmayacağını savunmak için Sivas’ta bir araya geldik.Katkılarından dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür ederiz.”ifadelerine yer verdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>