EKİM AYI UKOME KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 11 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.

HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; gündem maddeleri arasında yer alan cep taksi konusu dikkat çekti.

Antakya ve Defne ilçelerinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalar başlatan HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bölgenin 12 noktasında cep taksi noktaları belirleyerek, bu noktalarda taksi esnaflarının çalışması önerisini sundu. Kura ile hak kazanan esnafa 1 yıl süreyle belirlenen noktada çalışma izin belgesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleneceğini de aktaran yetkililer, bu projeyi UKOME kuruluna sunarak, oy birliğiyle karara bağlandı.

Toplantıda, kentte faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına yönelik plaka izin belgesinden, araç talebine, yol güzergah belirlemeden, çalışma izin belgesine kadar bir çok konu görüşülerek kurul üyeleri tarafından şoför esnafının sorunlarına çözüm üretildi.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 13 ana gündem maddesi ve 7 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2018 yılı Ekim ayı UKOME Kurul toplantısında, maddeler oylanarak 18 madde “kabul”, 2 madde “alt komisyona havale” yönünde oylamayla karara bağlandı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>