Hatay’da Orman Yangınlarına Dikkat Uyarısı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma devriye müdahale araçlarından ve minarelerden mahalle ve ilçe merkezlerinde son zamanlarda çıkan yangınlar ile ilgili ortak anons yapılarak vatandaşların konuya duyarlı olunması istendi.

Son günlerde tarla ve bahçelerde çok sayıda yangın meydana geldiğine işaret edilen anonslu uyardı şunlar kaydedildi: “Anız yakmak, tarla-bahçede temizlik yapmak amacıyla pek çok alanda yangın çıkmakta ve bunları söndürmek için bütün kurumlar seferber olmaktadır. İlimizin büyük bir alanı ormanlarla kaplıdır. Yangın riskinin çok yüksek olduğu yaz aylarında ormanlarımızı korumak için ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde bulunmaktadır. Böyle bir dönemde kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği halde, bilerek anız yakmak, tarlada, bahçede yangına sebep olmak son derece yanlış bir davranış ve suçtur. Bu şekilde bir davranışın, ateşin sıçrayabileceği ormanlar, tarım arazileri ve yerleşim yerleri için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Açıklanan bu nedenlerle bütün vatandaşlarımızdan yangın oluşturabilecek her türlü duruma karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Tarla ve bütün arazilerde ateş, anız yakılması yasaktır. Bu yasaya uymayanlar hakkında işlem yapılmaktadır. Yaz aylarında ormanlarımıza zarar verebilecek bütün faaliyetlerden uzak duralım. Kurallara uymayanları uyaralım, buna rağmen uymayanları 112 acil çağrı merkezine bildirelim”

Ayrıca mahalle muhtarları ile birlikte 10.803 vatandaşa orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler konusunda kısa mesaj ile bilgilendirme yapıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>