ERZİN ŞEHİTLİK ANITI TÖRENLE AÇILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzin ilçesinde yapımı tamamlanan şehitlik anıtı törenle açıldı.

Açılış konuşmasında şehitlik mertebesinin önemine vurgu yapan HBB Başkanı Savaş, Türk tarihinde peygamberlerden sonra en önemli mertebenin şehitlik olduğunu ve şehitlik abidelerinin de bu nedenle çok önemli olduğuna dikkat çekti.

SAVAŞ: GÖZLERİNİ KIRPMADAN CANINI VEREN ŞEHİTLER KUTSALDIR

Konuşmasının devamında Savaş, “Bir tane şehit, ahirette en az 70 kişiye şefaat edecektir. Anadolu’dan bu yana Malazgirt, Çanakkale ve Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinde esaretlerden kurtulmak için şehitlik mertebesi nedir çok iyi biliyoruz. Şehitlerimizin toprakla buluştuğu alan çok önemlidir” dedi.

Şehitlerin yâd edilmesi gerektiğini hatırlatan Savaş, “Birliğimizi bütünlüğümüzü korumak ve bayrağımız için şehit olmuş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ölümü göze alarak canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Bu şehitliğin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Erzin ilçemizi hayırlı olsun” temennilerinde bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur yaptığı konuşmasında, şanlı vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi ve başta Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

CHP Hatay Milletvekili Tokdemir ise, milli hassasiyetin çok önemli olduğuna değinerek Hatay’da birlik beraberliğinin ön planda olduğunu söyledi ve bütün şehitleri saygı ve minnet ile andığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlik anıtı dualar eşliğinde açıldı.

Atatürk Parkı içerisinde yapılan açılış törenine. Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, HBB idarecileri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>