“Arsuz Devlet Hastanesi Eylül’e Hazır!”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 En yakın sağlık kuruluşu İskenderun’da bulunan Arsuz uzun yıllardır eksikliğini çektiği Devlet Hastanesine kavuşmada gün sayıyor. Eylül ayı itibariyle hizmete girmesi planlanan Arsuz Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, 50 yataklı olarak projelendirilmesine rağmen, kapasite artışıyla 75 yatak kapasitesiyle özel hastane kalitesinde hizmet vereceğini söyledi.

Beraberinde Kaymakam Adayı Ahmet Açıkgöz’le birlikte Arsuz Devlet Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, hastane projesinin ulaşım ve altyapı konuları başta olmak üzere, aksaklık gördüğü birçok konuda ilgili kurumlarla görüşerek sorunların giderilmesi yönünde görüşme sağladı.

İnceleme sırasında hazır bulunan Birtam inşaat – Magnesia Yapı İnşaat yetkilileri, hastanenin 1 ay kadar bir süre sonunda Eylül ayında tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını tüm işlemlerin hızla devam ettiği bilgisini verdi.

Arsuz’un geniş coğrafyaya yayılan yerleşim alanı, yoğun nüfus artışı dolayısıyla ihtiyacı en çok hissedilen birçok bölümün özel hastane kapasitesi ve imkanlarında Devlet Hastanesi bünyesinde yer aldığını belirten Kaymakam Gökpınar, inşaat tesliminin en kısa sürede gerçekleşmesi için çaba sarf ettiklerine vurgu yaptı.

Mekanik ve elektrik montaj aşamasının sonuna gelinen Arsuz Devlet Hastanesi’nde, aynı zamanda çevre düzenlemelerinin proje müellifi firma tarafından çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çeken kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, “Devlet tüm unsurlarıyla milletinin hizmetindedir. Uzun yıllardır eksikliği hissedilen Arsuz Devlet Hastanesi, ihtiyaçların çok ötesinde bir sağlık tesisi olarak milletimizin hizmetinde olacaktır. Projenin en kısa sürede tamamlanması için gerekli tüm müdahaleleri yapıyor, en kısa sürede halkın hizmetine girmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Kaymakam Gökpınar, Arsuz Devlet Hastanesi bünyesinde 3 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, SDL (sancı doğum lohusa) odaları, hemodiyaliz merkezi, izole oda, diş sağlığı bölümü, diş klinikleri, protez dizayn, palyatif bakım, diyabet polikliniği, gastroskopi, endoskopi üniteleri, BT röntgen (bilgisayarlı tomografi), mamografi, ultrason, yanık ve özel bakım odaları ve bir çok sayıda poliklinik bölümlerinin hizmet vereceğini kaydetti.

Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, hastanenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi ve hiçbir aksama olmaması, eksik bulunmaması yönünde projeyi yürüten Müteahhit firma yetkililerini uyardı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>