KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

28.07.2022 tarihinde bir gazetecinin sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu, gerçeği yansıtmayan ve bilinçli olarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan haber ile alakalı olarak;

Bilgi kirliliğinin önlenmesi ve de yanlış yönlendirilmelere sebebiyet verilmemesi adına bu basın açıklamasının yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediyesince onaylanmış olan 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planına göre Arsuz Belediyesince 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planı çalışmalarına başlanmış Arsuz ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclislerince onaylandıktan sonra 08.06.2022 tarihinde askıya çıkarılmış ve 18.07.2022 tarihinde de askıdan indirilmiştir.

Planların vatandaşlar tarafından daha ulaşılabilir olması adına kanun ile belirtilen yöntemler dışında, internet tarayıcısı üzerinden hatta cep telefonlarından bile planların kontrol edilebileceği bir uygulama ile erişebilirlik tam anlamıyla sağlanmıştır.

Yine askı süresinde tüm TMMOB Üyelerine yönelik olarak plan ve plan notlarına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılmış hatta bu toplantıya yazıda bahsi geçen Ercüment Kimyon ’da katılmıştır.

Askı süreci içerisinde, her vatandaşın hakkı olduğu gibi, planda uygun görmediği hususlara yönelik olarak Ercüment Kimyon tarafından itiraz dilekçesi verilmiş ve de itirazların Belediye Meclisince değerlendirme aşamasına geçilmiştir. Hâlihazırda plana açılmış, tarafımıza bilgisi ulaşan bir dava bulunmayıp itirazların değerlendirme aşaması süreci başlamış ve yasal süreç devam etmektedir.

Plana yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından planla ilgili uygulamalar Arsuz ve Hatay Büyükşehir Meclis Kararları doğrultusunda başlayacaktır.

Yine haberde (!) geçen yasaların çiğnenmesi, rant ve şaibe, 10 ve 13 kat söylemleri kamu kurumu ile bu kurumda çalışanlarını rencide eden, hedef gösteren ve de kamuoyunu kışkırtmak için kullanılan, gazetecilik ve habercilik ahlak ve etiğinden uzak, herhangi bir bilgi ve veriye dayanmayan, doğru olmayan söylemlerdir.

Şöyle ki Arsuz Belediyesince hazırlatılmış olan Revizyon İmar Planında özellikle bahsi geçen Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinde herhangi bir yoğunluk ve kat artışına gidilmemiştir. Yalnızca Karaağaç ve Nardüzü belde belediyesi zamanında yapılmış olan imar planı ve plan notları uyarınca yapılmış ya da mahkeme kararı ile daha önce ruhsat almış olan alanlara yönelik buralarda oturan vatandaşların mağduriyetinin engellenmesine yönelik olarak mevcut yapılaşma ve ruhsata göre gizli emsal değil gerçek durum işlenmiştir.

Arsuz Belediyesince yeni yapılan revizyon imar planında bu alan (Karaağaç-Nardüzü) dışında, haberde(!) bahsedildiği üzere değil 10-13 kat imarlı parsellerin bulunması, en fazla kat yüksekliği site olması durumunda bile, emsal artışı olmaksızın 7 kat ile sınırlandırılmıştır.

Yine 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına göre TİCTK (Ticaret-Turizm-Konut) alanlarında Arsuz Belediyesince yapılan 1/1000 ölçekli revizyon imar planında bina yüksekliğinin 10 kat gösterilmiş olması kamuoyuna yanlış anlatılmaktadır. Plana ilişkin olarak plan notu incelendiğinde bu alanlarda konut yapılırsa 3 kat, ticari binalar 5 ve otel yapılması durumunda 10 kat yapı yapılabilmektedir. Amaç otel yapılmasını ve turizmi desteklemektir. Otel dışında 10 katlı yapı yapılması söz konusu değildir. Doğru ve tarafsız haber yapmak yerine kamuoyunu yanlış ve eksik bilgilendirerek kurum ve çalışanlara zarar verilmektedir.

Yukarıda da açıklandığı üzere Arsuz Belediyesince hazırlatılarak askıya çıkan ve ardından askıdan inen revizyon imar planı ile ilgili olarak tarafımıza ulaşan herhangi bir mahkeme ya da yürütmeyi durdurma kararı bulunmayıp, mevzuat gereği itirazların değerlendirilmesi süreci başlamış ve itirazların belediye meclislerince değerlendirilmesine müteakip plan doğal olarak yürürlüğe girecektir. Normal durum ve süreç işlemektedir.

Kamu vicdanından uzak, kurum ve çalışanlarına yönelik hakaret ve ithamlarla habercilik anlayışından ve etiğinden uzak bu tutum ve davranışlara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu basın bildirisi yapılmıştır. Bu haksız itham ve söylemlere yönelik ilgilisince gerekli düzeltmelerin yapılması aynı zamanda kurum ve kurum çalışanlarına yönelik olarak yapılan bu tür hakaret, söylem ve ithamların tekrarlanması durumunda yasal sürecin başlatılacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>