İskenderun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenle Kutlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

    Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama törenine İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Ünalan, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Sahil Güvenlik grup komutanı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma komutanı Yusuf Yıldırım, İSTE temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

İskenderun Liman Başkanlığı ile İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener tarafından Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen törende konuşan İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj hakkıyla Türkiye’nin büyük bir kazanım sağladığını belirterek “Kabotaj kanunu 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğü girmiştir. O tarihten buyana Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

Kabotaj kanunu yürürlüğe girmesinden sonra ülkede denizciliğin her alanında hızlı gelişmelerin sağlandığını vurgulayan Hüseyin Demir “Öncelikle faaliyete geçen limanlar, tersaneler denizci yetiştiren her kademedeki eğitim kurumları ve bunlara bağlı olarak sürekli yükseliş gösteren deniz ticareti, deniz turizmi, son zamanlarda artış gösteren deniz iş gücü dikkat çekmektedir. Kabotaj kanunuyla geldiğimiz günümüzde eğitimli denizcilerimiz ve deniz iş gücümüz, deniz ticaret filomuz, deniz turizmimiz ülkemize her açıdan büyük katkılar sağlamaktadır. Dünyada yük taşımacılığının 80’nden fazlasının deniz yoluyla taşındığı düşünürse, denizciliğin önemi her geçen gün artacağı görülmektedir” diye konuştu.

.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri ile basın mensupları gemi ile denize açıldı. Kaymakam vekili Polat Kara, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Liman Başkan vekili Yusuf Demir tarafından şehitlerin anısına denize saygı çelengi bırakıldı. Bölgede bulunan sahil güvenlik botları, savaş gemisi ve sivil gemiler siren çalıp, görsel şov yaparak bu günü ölümsüzleştirdiler.

Diğer yandan Arsuz’un Madenli Su sporları ve Yat Limanında da gerçekleştirilen törende de şehitler anısına denize çelenk bırakıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>