“Payas Fen Lisesi Hayırlı Olsun”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 yılında Payas Fen Lisesi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Payas Belediyesi imzaladığı protokolle Fen Lisesi öğrencileri için pansiyon yapımını üstlendi.

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde gerçekleşen Payas Fen Lisesi tanıtım toplantısına Kaymakam Dr. Polat Kara, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Belediye Başkanı Bekir Altan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışan, AK Parti İlçe Başkanı Veysi Güler, MHP İlçe Başkanı Adem Akyürek katılım sağladı.

Payas Fen Lisesi’nin bir hayal olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bekir Altan, “Yıllar Önce Nursan Anadolu Lisesinin temelini atmadan Belediye Hizmet Binası yapmak üzere kamulaştırdığım araziye Anadolu lisesi yapmak üzere çalışma başlattık. O zaman fen lisesi istenmişti, olmadı çünkü devletimizin bütün Türkiye genelinde yaptığı çalışmada Her İlde Tek Fen Lisesi olsun düşüncesi vardı. İskenderun’da o tarihte fen lisesi yoktu. Payas’ın Vizyonunu Hatay’da bir tane olan okulu Payas’a istemiştim. Bir tane okul arazisinden 2 tane okul kazandırdık şehrimize. Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulun ve Nursan Anadolu Lisesini yanında bulunan araziye kamulaştırarak İlkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına devrettik” diye konuştu.

İlçe milli eğitim müdürü, ilçe başkanı ile birlikte yaptıkları çalışma neticesinde Fen Lisesine ihtiyacını gündeme getirdiklerini aktaran Başkan Altan “Bir de sınavla girilen okullara ihtiyaç var. Payas’taki eğitim seviyesi yükselsin buraya fen lisesi yapalım mı diye düşüncelerini aktardılar. Bizde neden olmasın diye çalışırken pansiyonun İlkokul yapılacak araziye oturtulması ve oranın Fen Lisesi olarak dönüştürülmesi bir süre tartışıldı. Ancak daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz daha geniş bir arazi olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince niye olmasın diye başlattığımız süreç İçe kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara’nın gayretleriyle resmi bir vücut buldu. Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’nun kapısını çaldık. Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu Milli Eğitim Bakanımızından sözü alarak sonuca ulaştırdı” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>