BABALAR GÜNÜ EXPO’DA KUTLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

‘ANTALYA GÜNLERİ’ HALK MÜZİĞİ KONSERİ VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİYLE SONRA ERDİ

EXPO’21 Hatay’da Babalar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde babalar ve çocukları doyasıya eğlendi.

EXPO Antakya alanında bir araya gelen çocuklar ve babaları birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

Sandalye kapmacadan çuval yarışına, dans etkinliklerinden körebeye kadar birçok oyunu birlikte oynayan çocuklar, babalarıyla unutamayacakları bir gün yaşadı. Yarışmaların sonunda babalara hediyeler verildi.

Çocuklar ve babaları Babalar Günü için özel olarak hazırlanan EXPO 2021 Hatay maskotları ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu günü ölümsüzleştirdi.

ANTALYA GÜNLERİ’NDE FOLKLÖR ŞOVU

EXPO’21 Hatay’ın resmi katılımcılarından olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Antalya Günleri’ Babalar Gününde Halk Oyunları ekibinin eğlenceli şovu ve Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

ABB Halk Oyunları Ekibi yöresel oyunları, ünlü sanatçılar İsmail Çakır ve Uğur Önür’ün türküleri ile ‘Tekeden Esintiler’ konseri EXPO Amfitiyatro’ya gelenlere muhteşem bir pazar gecesi yaşattı.

Sanatçılar, Ördeğime Kaz Diyorlar, Şu Dağlar Tepe Tepe gibi sevilen türküleri seslendirdi. 4 kişilik zeybek ekibinin eşlik ettiği Yaylalarda Gezersin, Serenler Zeybeği, Erik Dalı türküleri ile izleyenler de oyun oynayarak keyifli anlar yaşadılar.

Yetişkin ve çocuklardan oluşan Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteriye imza attı.

HAYZARAN: BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Konser sonunda konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran, iki gün süren ‘Antalya Günleri’ etkinlikleri için ABB Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Hayzaran, ‘İki gündür burada çok keyifli anlar yaşadık. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş adına, değerli sanatçılarımız Uğur Önür, İsmail Çakır ve değerli müzisyenlerimize, Antalya Büyükşehir Belediyemizin Halk Oyunları Ekibi, değerli hocamız İbrahim hocamıza ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Antalya Belediyesinin çok güzel bir sloganı var Biz Birlikte Güçlüyüz ’ dedi.

Hayzaran, etkinliğe katılan Maltepe Belediyesi Başkan Vekili Besim Ünsaldı’yı da sahneye davet etti. Ünsaldı, Babalar Günü’nü kutladı, HBB ve ABB başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Okan Yavuz ise tüm babaların babalar günün kutladı, iki gün boyunca Antakya’da çok iyi ağırlandıklarını söyledi ve emeği gecen herkese teşekkür etti. Yavuz, Hayzaran ve EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak’a bal hediye etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>