HER ZAMAN GELİŞMEYE VE GELİŞTİRMEYE İSTE’KLİYİZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve İSTE Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu; Savunma Sanayii, Siber Güvenlik ve Bilişim sektörünün önde gelenlerinden PAVO Grup ile iş birliklerini görüşmek ve değerlendirmek üzere İstanbul’a ziyarette bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve İSTE Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu; Savunma Sanayii, Siber Güvenlik ve Bilişim sektörünün önde gelenlerinden PAVO Grup ile iş birliklerini görüşmek ve değerlendirmek üzere İstanbul’a ziyarette bulundu. Aslen Hatay’lı olan Pavo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen’in daveti ve karşılaması üzerine verimli görüşmelerde bulunuldu. Görüşmelerde Pavo Grup ile İSTE  arasında yapılacak olan iş birliği ve çalışmalar istişare edildi. Dr. Özbilen “Türkiye’nin en büyük zenginliği insan kaynağıdır. Türk mühendislerce üretilen teknoloji ürünleri son dönemde uluslararası alanda büyük ilgi uyandırmaktadır. Bugün batıda Türk araştırmacı ve mühendislerinin olmadığı büyük bir laboratuvar veya uluslararası şirket neredeyse yoktur.” diyerek, Üniversitelerimize de Sektöre de büyük görevler düştüğünü kendilerinin hem doğru insan kaynağına erişim hem de uzman yetiştirme sorumluluğu ile hareket ettiklerini aktarmış ve dünyanın neresinde olursa olsun Hatay’ın gönlündeki yerinin hep ayrı olduğunu ve Hatay’a değer katacak çalışmaların kendisini ayrıca heyecanlandırdığını ifade etmiştir.

Yoğun program kapsamında ilk olarak Teknopark İstanbul’da bulunan, gömülü yazılım, askeri ve havacılık standartlarına göre hazırlanmış donanımların Türk mühendislerce tasarlanma süreçleri incelendi. Sırasıyla, Pavotek, İnterData, İnterProbe, Panod, Pavelsis, PNetworks firmalarını ziyarette bulunarak yapılan çalışmalar hakkında Pavo Grup Yöneticisi Metin Erdoğan’dan bilgi alındı. İkinci gün, Ülkemizin en büyük teknoloji üstlerinden olan Bilişim Vadisi Gebze Teknopark’da Pavo Grup bünyesindeki firmaların platform tasarım ve yüksek teknoloji üretim bantlarında incelemeler yapıldı.

Yapılan görüşmeler neticesinde; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu, firma yetkilileri ve temsilcileri Metin Erdoğan, Muammer Polat ve Hüseyin Dalfesoğlu ile Hatay başta olmak üzere bölgemize değer katacak olan çok yönlü iş birlikleri ve projeler üzerine mutabakat sağlandı.

Pavo Grup, yüzde yüze yerli tasarım ile 5G çözümlerini de kapsayacak şekilde sayısal haberleşme, askeri haberleşme, siber güvenlik, havacılık elektroniği, drone teknolojileri, İnsansız silahlı silahsız hava araçları için kritik alt sistemlerin üretimi, veri merkezileri ve yenilebilir enerji alanında   (GES-RES) çoğu uluslararası olmak üzere birçok çalışma yürütmektedir.

Yerli ve milli savunma sanayiinin her alanda bağımsızlığın teminatlarından biri olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İstiklal ve İstikbalimizin için denilerek çıkılan bu yolda akademik bilgi birikimimiz ile İSTE olarak katkı sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii kuruluşlarından Pavo Grup ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler çıktılarını iş birlikleri olarak verecektir. Üniversitelerin çevresiyle entegre olması, ülkenin ihtiyaçlarına karşılık vermesi gerektiğini sıklıkla dile getiriyorum; attığımız adımlar da buna uygun adımlar oluyor. Pavo Grup’a misafirperverlikleri ve iş birliğine yatkınlıkları için teşekkür ederim. Her şey öğrencilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için…” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>