TOSYALI’YA TARİH ZİYARETİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetimi İskenderun Şubesi tarafından bastırılan “İskeleden Liman Şehrine İskenderun (1593-1918)” kitabını hediye etmek için İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret etti.

İskenderun İskelesi’nin 1593’te uluslararası ticarete açılmasından İtilaf Devletleri tarafından işgal edildiği 1918’e kadarki döneminin incelendiği Kent Tarihi Uzmanı Doç. Dr. Naim ÜRKMEZ tarafından kaleme alınan kitabı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya hediye etmek için ziyarette İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Başkan Yardımcısı Suphi Şaşati, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent, Ümit Özdemir, Özhan Akgünlü ve Şube Müdürü Ahmet Taştekin hazır bulundular.

İskenderun deniz ticaretinin tarihsel sürecinin konu alındığı kitabı inceleyen Başkan Tosyalı, böyle bir çalışmayı kitaplaştırdıkları için İskenderun Şubesi yönetimine teşekkür ederken, kente kazandırılan her çalışmanın gelecek için değerli ve kalıcı olduğunu, İMEAK DTO İskenderun Şubesinin çalışmalarını ve desteklerini her daim yakından takip ettiklerini ve şehre kazandırılacak her çalışmada belediye olarak işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’da İskenderun şubesi olarak İskenderun’a kalıcı eserler bırakmak istediklerini, sosyal ve kültürel çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

İskenderun sahilinin sorunlarının da konuşulduğu ziyarette, sahilden yolcu alan gezi teknelerinin iskele sorunu da gündeme geldi. Başkan Tosyalı, gezi teknelerinin modern ve güvenli bir iskeleden yolcu alabilmeleri için İMEAK DTO İskenderun Şubesi’nin katkılarıyla geliştirilecek olan iskele projesini destekleyeceklerini ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>