UZUN BİR ARADAN SONRA ATATÜRK ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Dörtyol ilçesinin köklü eğitim kurumlarından Atatürk Ortaokulu uzun bir aradan sonra 4006 Tübitak Bilim Şenliğini 21 Ekim 2021 Perşembe günü okul bahçesinde gerçekleştirdi.

Bilim Fuarına Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Tarım Müdürü Soner Kıymacı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Selçuk Kayhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, Öğretmenevi Müdürü Fatih Saygılı, İyi Parti İlçe Başkanı Gürcan Eker, Okul Müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Alaiddin Karayiğit yaptığı açılış ve teşekkür konuşmasında; “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.” Dedi.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Alaiddin Karayiğit’in konuşmasının ardandın kürsüye davet edilen Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, uzun bir aradan sonra bir okul bahçesinde bir arada olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Salgın sürecinin atlatılmasında aşının ve bilimin önemine değindi.

Kurdele kesimiyle 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi ve protokol üyeleri stantları gezerek yapılan çalışmalar hakkında öğrencilerden detaylı bilgiler aldı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Tübitak 4006 Bilim Fuarında bu yıl ekolojik çevre, geri dönüşüm, organik üretim tekniklerine yardımcı olacak bilimsel çalışmalar ile robotik teknolojiye ağırlık verilmişti.

Etkinlikte Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmenlerinin verdiği konser ile yine Okulumuz Resim Öğretmenlerinin öğrencileriyle birlikte kısa süre zarfında ortaya çıkarttıkları eserler konukların büyük beğenisini kazandı.

Sergi ve stantların gezilmesinin ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>