İTSO’dan Yılın Ahisi Seçilen Behzat Böke Ustaya Plaket

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Ahşap Mobilya Ustası Behzat Böke, Ağacı Kilim Gibi dokuyor

Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaftanı giydirilen Behzat Böke’yi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi atölyesinde ziyaret etti.

Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olarak ilan edilen 2021 Ahi Evran yılında, Hatay’da ahşap oymacılığı zanaatını sanata dönüştüren ve ahşabı kilim gibi dokuyarak elinin gözünün nurunu döken Behzat Böke yılın Ahisi seçilerek, şehrimize büyük bir gurur yaşattı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Özyurt ve Genel Sekreter Figen Gül Dönmez, Behzat Böke Ustayı İskenderun Sanayi Sitesinde bulunan atölyesinde ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

İTSO Yönetimi, Ahşabı sanata dönüştüren Behzat Böke’yi başarısından ötürü tebrik ederek, ziyaretin anısına plaket takdim ettiler.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Yılın Ahisi Behzat Böke ise; “Bizler işimizi zanaatımızı severek yapıyoruz. Oğlum Sezer Böke başta olmak üzere tüm ustalarımız ve ekibimiz ile birlikte işimizi severek yapıyoruz. Bizlere bu onuru yaşatan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>