DAHA GÜVENLİ BİR HAYAT İÇİN SİVİL GÖZETİME DEVAM!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden’in başkanlığında, “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-3.Aşama Hatay Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı” İskenderun’da gerçekleştirildi.

21 Eylül 2021 günü İskenderun Ramada Otel Balo Salonunda Kaymakam Sn. İskender Yönden’in yönetiminde, UNDP Kilit Uzmanı Dr. Sevcan Kılıç Akıncı moderatörlüğünde, ilgili ve yetkili kurum / kuruluşlarımızın ve STK’larımızın yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda; proje kapsamında kurulan İskenderun Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu tarafından hazırlanan Yerel Güvenlik ve Eylem Planının uygulanmasından elde edilen tecrübeler ve örnek uygulamalar paylaşıldı.  Planda ev içi şiddetten, bağımlılığa, trafik güvenliğinden çocuk suçluluğunun ve çocukların suç mağduru olmalarının önlenmesine kadar toplam 8 güvenlik önceliği belirlenmiş, 25 eylem planı İskenderun’lu katılıcılarımız tarafından geliştirilmiştir. Çalıştayda, hazırlanan plan çerçevesinde suç önleme konusunda kurumların ortaklaşa yaptıkları çalışmalar ile İskenderun Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri tarafından hayata geçirilen son derece değerli uygulamalar paylaşıldı. Sn. Kaymakam, Eylem Planı uygulamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve uygulamaların aralıksız devam ettirilmesi gerektiği konusunu vurguladı. Özellikle ekran bağımlılığından korunma ve akran zorbalığı konularında KADEM’in katılımlarıyla devam ettirilecek aktiviteler konusunda planlamalar yapılan toplantıda suçların önlenmesine dair teknik ve kurumsal işbirliği ve koordinasyonu pekiştirmek, kaynak verimliliğini arttırmak ve çok yönlü irtibat sağlamak vb. toplumsal çözüm hedeflerine odaklanarak detaylı bir istişare yapıldı. Özellikle çocuk suçluluğunun önlenmesi konusunda Kaymakamlık koordinasyonunda olmak üzere proje kapsamında sekreteryası Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri tarafından yürütülen çalışma başta olmak üzere birçoksuç önleme faaliyeti sayesinde İskenderun Kurulu örnek gösterilebilecek Kurullardan bir olmuştur.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, UNDP tarafından yürütülen İçişleri Bakanlığının ana faydalanıcı olduğu projede açık, katılımcı, toplum odaklı bir sivil gözetim oluşturulması hedeflenen proje genişletilerek devam etmektedir.

Proje kapsamında yaklaşık ayda bir yapılan toplantılar ve çalıştaylarda sivil ve demokratik gözetimin geliştirilmesinde sivil toplumun ve medya’nın rolü konusunda grup tartışmalarının yapıldığı özel bir oturum gerçekleştirildi ve grup sözcüleri tarafından değerlendirilmeler tüm katılımcılarla paylaşıldı.

Ana temaları:

Şeffaflık,hesap verilebilirlik,hukukun üstünlüğü,insan hakları,etkililik,verimlilik temaları üzerinde yoğunlaşan katılımcılar ortak noktalarda hangi yolların izleneceği hususunu değerlendirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>