MHP MİLLETVEKİLİ LÜTFİ KAŞIKÇI DOĞANIN VE HEMŞERİLERİMİZİN YAYINDAYIZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

“ALÇI TOPRAKTA KALSIN, SUYUMUZA DOKUNULMASIN”

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Kuzuculu Mahallesi Bülke mevkiine yapılmak istenen alçı grafit ocağı ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile bir araya geldi.

05 Eylül 2021 Pazar günü Kuzuculu Mahallesi meydanında saat 19;30’da Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile bir araya gelen Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu bileşenleri yapılmak istenen açık patlatmalı alçı grafit ocağına neden karşı oldukları hakkında bilgiler verdi.

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu sözcüsü Dr. Bahadır Amaç yaptığı konuşmada; “Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Sayın Lütfi Kaşıkçı’ya yoğun programına rağmen bizlere zaman ayırıp davetimize iştirak ettiği için öncelikle teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol İlçe Başkanımız Sayın İlyas Berik, MHP Dörtyol Kadın Kolları Başkanı Sayın Ulviye Özer Öner ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Dörtyol Şube Başkanı Sayın Oğuzhan Özdemir bu mücadelemizin başından beri bizlerle birlikte hareket ediyor. O nedenle onları bu mücadelede ev sahibi kabul ediyoruz. Bilindiği üzere Bülke mevkiinde çok geniş bir alanı kaplayan açık maden ocağı işletmeciliği yapılmak isteniyor. Bizler Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu birleşenleri olarak bu madenin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarımıza zarar vereceği düşüncesiyle yapılmasına karşıyız. Bölgemizde önemli akarsu kaynakları ve endemik türler bulunmakta. Yapılacak olan alçı ve grafit ocağının bu varlıklarımızı yok etmesine bizler müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda siz değerli siyaset insanlarının desteklerini bekliyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı parti disiplini olarak çevreyi önemsediklerini “Irmağının akışına ölürüm Türkiye” nin sadece bir şarkı sözü olmadığı, aynı zamanda bir parti felsefesi olduğunu belirterek; “En başta şunun bilinmesini istiyorum halkın karşısında olduğu her şeyin bizde karşısında, yanında durduğu şeylerinde yanında yer alırız. Dörtyol’da doğanın korunması adına oluşturmuş olduğunuz bu platformdan büyük bir mutluluk duydum. Yakın tarihte Bekbele mahallemizde de benzer bir ocağın yapılmasına hemşerilerimizle birlikte ortak bir tepki koyduk ve Ankara’da yürüttüğümüz çalışmalarla iptalini sağladık. Bu gün arkadaşlarımla beraber Dörtyol yaylalarını gezdim. Adeta usta bir ressamın fırçasından çıkmış tablo gibi. Amanos dağlarının Akdeniz’e bakan yamaçlarında her türlü maden ocağı işletmesi açılmasına kesinlikle karşıyız. Bu silueti bozmakta, çok kötü bir görüntü yaratmakta. Son olarak alacağınız her kararda sizin yayınızda, sizlerle birlikteyiz. Alçı toprakta kalsın suyumuza dokunulmasın” dedi.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde ve karşılıklı sohbet havasında devam etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>