AFFAN DERNEĞİ’NDEN HGC’YE ZİYARET

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Affan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni (HGC) ziyaret etti.

Ziyarette Affan-Derneği Başkanı Kemal Arıbaş, Başkan Yardımcısı Canet Eftim, Sayman Hülya Deniz Akın, Sekreter Müge Rudvanoğulları, Üye Nimet Talipoğlu bulundu. Yeni kurulan Affan Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini HGC Başkan Vekili Sayman Mithat Kalaycıoğlu karşıladı.

Derneğin üyesi olan ve Affan Mahallesi’nde doğup büyüyen HGC Başkan Vekili Kalaycıoğlu, derneğin mahalle halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak, her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. HGC Başkan Vekili Mithat Kalaycıoğlu, ayrıca Hatay Gazeteciler Cemiyeti olarak sosyal, kültürel ve yardım çalışmalarını kamuoyunu ile paylaşımında üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Affan Derneği Başkanı Kemal Arıbaş ise yaptığı konuşmada, mahallede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama ve yardımcı olmak için derneği kurduklarını ifade ederek, “Dünyanın en eski kentlerinden Antakya’nın, bir o kadar eski mahallesi Affan (Mitolojik adı Epiphania), birçok medeniyete, din ve mezhebe yüzyıllardır yarenlik etmektedir. Üç dine mensup insanların bir arada yaşadıkları, ibadetlerini özgürce yaptıkları, ortak kültüre sahip bu kadim mahallede dayanışma kültürümüzü yaşatmak adına ‘Affan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma’ derneğimizi kurduk. Amacımız, atalarımızın, ‘komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ felsefesini unutturmamak ve gelecek kuşaklara taşımaktır. Zor durumda olan mahalle insanımızın ihtiyaçlarını tespit etmek, hayırseverler aracılığıyla karşılamak adına üç aylık süre zarfında çok işler becerebildiğimize inanıyoruz. Erzak, gıda, alışveriş çeki, kırtasiye malzemesi başta olmak üzere, tıbbi cihaz ve her cins ev ve giyim eşyası yardımında bulunduk. Yeni oluşturduğumuz ‘Eğitim havuzu’ projemize destek veren Affan Sevdalıları sayesinde her sınıftan ihtiyacı olan çocuklarımıza, içi kırtasiye malzemesi dolu olan 115 adet sırt çantası dağıttık, devamı gelecek. A-1 düzeyinde Almanca kursumuz geçen hafta bitti. Şu anda 12.sınıf ve mezunlara özel Fizik ve rehberlik öğretmenlerimiz eğitim vermektedir. Tüm bu faaliyetler ücretsiz olup 10-11-12.sınıflara yardımcı ders ve soru bankası kitapları veriyoruz. Annelerimize bir haftadır ‘Ahşap ve cam boyama’ kursu vermekteyiz. Kurs bitiminde yapacağımız sergide ürünlerini satıp annelerimize vermeyi planlıyoruz.” dedi.

Ziyarette günün anısına yönetim kurulu üyesinin yaptığı Ahşap ve cam boyama tepsisi HGC ye takdim edildi. Kalaycıoğlu, yapılan ziyaretten dolayı Affan Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>