TOPRAKSIZ TARIMIN İLK MAHSULLERİ SOSYAL MARKETLERDE

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

HBB’NİN TOPRAKSIZ TARIM ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesinin SİEUGreen (Çin-Avrupa Yenilikçi Yeşil ve Akıllı Şehirler) projesi kapsamında oluşturduğu topraksız tarım(hidroponik) ve sucul yetiştiricilik(aquaponik) sistemlerinde yetişen ürünler sosyal marketlerdeki yerini aldı.

Başkan Lütfü Savaş geçen günlerde bu sistemle yetişen ürünlerin ilk hasadını yapmış ve sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz verileceğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın üzerine harekete geçen HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, normal şartlara göre 3’te 1 daha kısa sürede yetişen kara fesleğen ve kıvırcık marul gibi yeşillikleri kentteki sosyal marketlere teslim etti.

Su tanklarında er alan balıkların gübrelerinin sirkülasyonu ile toprağa ihtiyaç duymadan yetiştirilen bu ürünler bakteri, mantar, virüs ve parazit gibi birçok mikroorganizmadan arınmış şekilde organik olarak üretiliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>