HBB MECLİSİ TOPLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

BAŞKAN SAVAŞ MECLİS TOPLANTISINDA AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN SATTIĞI DEVLET KURUMLARININ LİSTESİNİ AÇIKLADI

SAVAŞ AK PARTİ’NİN SATTIĞI YAKLAŞIK 200 KURUMUN İSİMLERİNİ TEK TEK SAYDI

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı 1. Oturumu, 9 Nisan Cuma günü gerçekleştirildi.

TOPLANTI SEÇİMLERLE BAŞLADI

Lütfü Savaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak bir sonraki mahalli idareler genel seçimlerine kadar HBB Meclisi’nde görev yapacak 1. ve 2. başkan vekili, meclis divanı kâtip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçildi.

Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz HBB Meclis 1. Başkan Vekili, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de 2. Başkan Vekili olarak seçildi.

Seçimlerin ardından mülkiyetleri Hatay Büyükşehir Belediyesine ait bazı taşınmazların satışlarına ilişkin gündem maddesi görüşüldü.

Antakya Kisecik ve Altınçay mahallelerinde toplam 36 bin 705 metrekarelik 4 farklı alanın satışının yapılması hakkında konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yavuz, daha önceki meclis toplantılarında gündeme getirilen madde için yine ret oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bunun üzerine Lütfü Savaş, HBB’nin kurulduğu 2014 yılından itibaren 102 milyon lira bedelle 557 dönüm arazi satın aldıklarını ve bu alanların sadece yüzde 9,4’ünü satarak arazilerin üçte birinin maliyetini çıkardıklarını ifade kaydetti.

SAVAŞ: BİR YANDAN AYAKLARIMIZI BAĞLAYIP BİR YANDAN ‘HADİ KOŞ’ DEMEK OLMAZ

Mal ve arazi satma konusunda hevesli olmadıklarını söyleyen Savaş Ak Parti hükumetlerinin sattığı yaklaşık 200 fabrika ve çesitli kurumların isimlerini tek tek okudu.

 “İktidar partisi bugüne kadar Sakarya Tank Palet Fabrikası, SEKA Kâğıt Fabrikası, TEKEL, İskenderun Limanı, TCDD Mersin Limanı, Türk Telekom gibi ülkenin başat kurumlarını sattı. Bu liste çok uzun. Bir yandan ayaklarımızı bağlayıp bir yandan ‘Hadi Koş’ demek olmaz. Satış izni vermeyecekseniz maddeyi gündemden çekelim. Biz satışı yol yapmak, Vakıf İşhanı için gereken ödemeyi yapmak için istiyoruz.” dedi.

“HER GELEN DENETÇİ BİZE TEŞEKKÜR ETTİ”

HBB’nin yaptığı her harcamanın müfettişler ve Sayıştay denetçileri tarafından denetlendiğini de söyleyen Savaş, “Büyükşehirler arasında en az satış yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak denetlendik. Her gelen denetçi de bize teşekkür etti” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ GÜNDEM MADDESİ CUMHUR İTTİFAKI OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Uzun süren görüşmelerin ardından ilgili gündem maddesi oylandı ve oy çokluğuyla reddedildi.

Toplantının ikinci oturumu 12 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>