HATAY’IN GÜZELLİKLERİ İSTANBUL’DA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

HBB BAŞKANI SAVAŞ İSTANBUL’DA TURİZM ELÇİLERİ İLE BULUŞTU
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, saygın turizm organizasyonlarından biri olan Luxury B2B MICE Çalıştay ve Konferansı’na katıldı.
5-8 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte dünyanın turizm otoriteleri ve profesyonelleri tek çatı altında buluştu.
SAVAŞ HATAY’IN GÜZELLİKLERİNİ PAYLAŞTI
Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay başta olmak üzere şehrin sahip olduğu turizm potansiyelini profesyonel katılımcılara tanıttı. Savaş yaptığı sunumda, binlerce yıllık geçmişinde onlarca medeniyete kucak açmış Hatay’ın maddi ve manevi zenginliklerini ziyaretçilerle paylaştı.
EXPO 2021 Hatay’ın 10 Aralık’ta kapılarını iki farklı alanda açacağını açıklayan Savaş, “Hatay, tıbbi aromatik ve endemik bitkiler ile çiçek konusunda Asya, Avrupa ve Orta Doğu’nun en zengin bitki örtüsüne sahip bölgesidir. Bu bölgede de botanik Expo’sunu yaparak yıllardır kan, göz yaşı içinde olan; gözleri yaşlı olup düşünceli olan insanları kan ve göz yaşından uzaklaştırıp mutlu etmek istedik” dedi.
“EXPO İÇİN ŞEHRİMİZE GELECEK MİSAFİRLER BURADA YAŞAMIŞ ON ÜÇ AYRI MEDENİYETİN İZİNİ GÖRECEK”
EXPO’21 Hatay’ı Medeniyetler Bahçesi ana temasıyla yapacaklarını da söyleyen Savaş, “Projemizin içindeki en önemli olgulardan biri Medeniyetler Bahçesi olacak. Expo için şehrimize gelecek misafirler burada yaşamış on üç ayrı medeniyetin izlerini bu bahçelerde görecek. Bunların yanı sıra bin 600 metrekarelik Medeniyetler Mozaiği olacak” diyerek EXPO logosuna hayat veren Barış Çiçeği’nin de on üç medeniyeti simgelediğini ifade etti.
Başkan Savaş, sunumunun ardından Türkiye’nin dört bir yanından katılan firmaların stantlarını gezerek Hatay’a davet etti. Yurt dışından gelen sektör örgütleri temsilcileri de HBB’nin standını ziyaret etti.
HBB’NİN STANDINI ÖNEMLİ KONUKLAR ZİYARET ETTİ
Turizm sektörünün en önemli buluşmalarından biri olarak gösterilen ve binlerce turizm elçisinin bir araya geldiği konferansta HBB’nin standına Kazakistan, Polonya, Hollanda, Çin, Rusya sektör temsilcilerinin yanı sıra Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev konuk oldu.
Ayrıca, Travel Shop CEO’su Murtaza Kalender, Amerika Tur Operatörleri Birliği CEO’su Terry Dale, Pakistan ve Hindistan’ın Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları ile İtalya Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı da HBB’nin standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>