BAŞKAN TOSYALI; HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

            İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesinde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Gündemde bulunan:

G Ü N D E M:

  • Belediye Meclis Divan Kâtipliğine 2 adet asil, 2 adet yedek üyenin gizli oylama yapılmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi ,ile yapılan oylama sonucunda Gül Nalcı ve Seçkin Yıldırımöz divan katipliği üyeliğine seçildi.
  • Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmek üzere Meclis 1. Başkan Vekili ve Meclis 2. Başkan Vekilinin gizli oylama yapılmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,ile yapılan oylamada, Meclis 1. Başkan Vekilliğine Beyazıt Bestami Bilgili ve Meclis 2. Başkan Vekilliğine Emir Selim Yazar seçildi.
  • Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,ile yapılan gizli oylamada Tayfun Boda,Halil Aygan ve Adnan Mursaloğlu encümen üyeliklerine seçildi.
  • İmar Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,ile yapılan oylamada Erdem Ünlüçetinkaya,Emir Selim Yazar ve Mecit Boğuşoğlu,imar komisyonu üyeliklerine seçildi.
  • Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,ile yapılan oylamada,İsa Saraçoğlu,Mehmet Ünüvar ve Bülent Şimsek plan ve Bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.
  • Düğünyurdu Mahallesinin eski ve tarihi isminin yeniden anılması ve kamu kurum kuruluşlarındaki karışıklığın giderilmesi amacıyla Düğünyurdu Mahallesi isminin Cebike Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • Belediyemiz sınırlarında bulunan İsmet İnönü Mahallesi 712 nolu sokakta bulunan yolun imar planında yarısı Şekere Mahallesinde kalmış olduğu alanın İsmet İnönü Mahallesine bağlanması talep edilmekte olup, sınır haritasına göre sınır haritasının değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,imar komisyonuna havale edildi.
  • Kaledibi Mahallesine bitişik olması sebebiyle Değirmendere Küme Evler Mevkiinin Kaledibi Mahallesi sınırlarına dâhil edilmesi talep edilmekte olup, sınır haritasına göre sınır haritasının değiştirilmesi, Kaledibi ve Akarca Mahalle sınırlarındaki sehven yanlış onaylanan kısımların (Esenbek, Gölyeri, Bedirik, Ecevit Sokak mevkileri) düzeltmesine dair ilgili çalışmanın yapılarak gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.
  • Park Bahçeler Müdürlüğü gelirlerinde bulunan arsaların sahiplerine temizlenmesi için gerekli ihtarın çekilmesi ve bir aylık sürenin verilmesi bu sürenin bitiminde Belediye tarafından temizlik yapılması karşılığında beher m2’sinden 10,00 TL ücret alınması Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacağından, Park Bahçe Müdürlüğü gelir listesinden düşürülerek her m2’sinden 2,00 TL ücret alınması hususunun Temizlik İşleri Müdürlüğü ücret tarifesine madde olarak eklenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • 01.2020 Tarih ve 4 sayılı meclis kararında 1.850,00 TL olarak belirlenen sözleşmeli avukat ücretinin meclis tarafından görüşülerek karar alınması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi,oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Belediye Başkanlığının 2020 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü teklifi,oy çokluğu ile kabul edildi.
  • Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi.

HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Meclis toplantısı sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” İskenderun Belediye Meclisimizin Nisan Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdik.Yapılan seçimler sonrasında Meclis Başkan Vekili,Meclis Divan Katipliği ve Komisyon Üyeliklerine seçilen tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımı kutluyor,görevlerini devr eden meclis üyesi arkadaşlarıma yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel olan İskenderun’umuzu daha güzel bir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı ayrıca ,”Belediyemizin Nisan ay meclis toplantısında partileri adına söz alan grup Başkan vekilleri ve temsilcileri,İskenderun’umuzun il olma konusundaki ortak iradesini güçlü bir şekilde beyan ettiler.”şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>