Rektör Depci İste Sesli Kütüphanesinde

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Sesli Kütüphanesinde ilk kitabın sesi oldu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 57. Kütüphane Haftası’nda “Kitapların Sesi: Sesli Kütüphane” başlıklı projeyi hayata geçirdi. Depci, projenin teknik altyapı çalışmalarını yerinde incelerken, Lev Tolstoy’un dünya edebiyatına kattığı önemli eserlerinden olan Savaş ve Barış adlı eserinden bir bölümü seslendirdi. Bu seslendirmeyle birlikte, sesli kütüphanenin ilk arşiv kaydı oluşturuldu.

İSTE’de hayata geçirilen proje ile dünya klasikleri, ders kitapları ve kişisel gelişim kitapları gibi geniş yelpazede içerik, görme engelli kullanıcıların hizmetine sunulacak. Sesli Kütüphane’nin Hatay genelindeki tüm görme engelli kullanıcılarına hizmet vermesi planlanmakta olup projede görme engelli kullanıcılara eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın yanı sıra, teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanılarak bilgi ediniminin farklı türlerde geliştirilmesi hedefleniyor.

Rektör Depci,  “Hayatta başarılı olmanın en önemli yollarından biri kuşkusuz okumaktır. Okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve okumaya fırsat vermek için İSTE olarak öğrenci ve personelimizin kullanımında olan kütüphanemizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz. Sesli kitap arşivimiz ile engelsiz yaşama katkı sağlayarak okumaya eşit erişim imkânı sunmak gayesindeyiz. Projenin ilk okumasını yaptığım için mutluyum. En kısa zamanda daha çok eserin seslendirilmesi yapılacaktır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>