KURALLARA UYUN, ENFEKSİYONDAN KORUNUN

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Palmiye Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vicdan Köksaldı Motor, bir yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs enfeksiyona karşı koruyucu tedbirlerin hayati önemine dikkat çekerek, vatandaşlara uyarıda bulunmaya devam etti.

“Koronavirüse Karşı; Maske, Mesafe, Hijyen”

Salgından korunmak için kurallara uymak gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Vicdan Köksaldı Motor, “Mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmemek, mümkünse evde kalmak en önemli korunma yoludur. Dışarı çıkanlar ise mesafe kurallarına mutlaka dikkat etmelidir. Maske ağız ve burnu tam kapatacak şekilde doğru takılmalıdır. Takıldıktan sonra maskeye elle dokunulmamalı, çene ve boyuna indirilmemelidir. Enfekte olmamak için, maskeyi doğru takmak önem arz etmektedir. Salgından korunmada bir diğer önemli yol ise hijyendir. Yemekten önce, işyerinden ayrılmadan önce, kirli olduğu düşünülen yüzeylerle her temastan sonra mutlaka el temizliği uygulanmalıdır. Bu amaçla eldiven takılmamalıdır. Çünkü eldiven virüsün dış ortamda yüzeyden yüzeye yayılmasını sağlayarak bulaş riskini arttırır. Salgından korunmak, dolayısıyla ailemizi ve sevdiklerimizi de korumak için bu korunma yollarının hepsine aynı titizlikle dikkat etmemiz gerekmektedir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>