BİLGİ, BİRİKİM VE DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İzmir’de 22 Mart Dünya Su Günü’nde düzenlenen ‘Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’nin 2. gününde açıklanan beş ilkesel değişiklik ve önemli kararlar içeren 10 maddelik Su Manifestosu’nun ardından yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU Genel Müdürlüğü teknik personelinin katılım gösterdiği Zirvenin ikinci gününde ilerleyen süreçte su bulmakta zorlanmamak, iklim değişikliği ile kuraklıkla mücadelede yeni bakış açısı kazandırmak ve yol haritası belirlemek için yuvarlak masa toplantılarında fikir alışverişi yapıldı.

Su yönetimiyle ilgili koordinasyonun daha da arttırılması, enerji tasarrufu sağlanması, doğanın ve su döngüsünün korunması gibi hususlarda katılımcıların bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaştığı zirvede, canlıların ihtiyacı olan suyun, ekolojik dengeyi ve su döngüsünü bozacak biçimde kirletilmesine, azaltılmasına yol açan uygulama, yapılaşmalara karşı teknik hususlar da ele alındı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>