CHP GENÇLERİ ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları tarafından, eski Havuzlu Çarşı’da fotoğraf sergisinin de yer aldığı bir program gerçekleştirildi.
Programa CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Meclis Üyeleri, kadın kolları, HBB heyeti, partililer ve ADD şube üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Çanakkale şehitlerini destanının yazıldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Programda bir konuşma yapan
Çanakkale Zaferi bir milletin makus talihinin artık döneceğinin işareti, dünyada emsali görülmemiş bir savaş ve tüm insanlığa bir derstir. Yedi düvelle karşı karşıya olan 15lilerin savaşıdır Çanakkale. 1915’ten bu yana tarihçilerin, şairlerin, yazarların, film yapımcılarının anlatmakla bitiremediği bir destandır. Genç, yaşlı demeden vatan toprağını düşmana teslim etmeyen o eşsiz ruhtur Çanakkale.
Birinci Dünya Savaşının seyrini değiştirerek ülkenin kaderini değiştiren savaşın en önemli ismi eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’tü. Askeri dehasını konuşturan Atatürk, bu zaferin kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Bugün Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale Zaferi inşa etmeye çalışanlara inat büyük bir gururla söylemeliyim ki bu zaferin en büyük mimarı ulu önderimizdir.
Bugün bizim konuşarak ya da türlü etkinliklerle yad ettiğimiz bu kutlu zafer kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Askerimizin fakr ü zaruret içerisinde bir dillim kuru ekmek, bir tas hoşafla ve yırtık askeri üniformalarla gözünü kırpmadan ölüme gittiği ama ne olursa olsun kazanıp Türkün gücünü dünyaya kanıtladığı bu büyük zafer bugün 105 yaşında. Gerçekten onlara çok şey borçluyuz. Boğazı geçmeleri felaketle sonuçlanacak olan İngiliz zırhlılarını Yavuz ve Midilli’nin serin sulara gömdüğü, Seyit Onbaşının 276 kglık mermiyi taşıdığı, askerimizin kopan parmağının farkında olmadan tüfeği ateşlemeye çalıştığı, olmazların olduğu bu zaferi nesilden nesile aktarmak bizim en asli görevimizdir. Bugün Çanakkale, sadece Türk askerinin değil binlerce km öteden gelmiş askerlerin de yattığı bir şehir olarak tüm dünyaya bu savaşın askerlerin değil emperyalist ülkelerin savaşı olduğunu ilan etmiştir. Biz Türk gençliği olarak atalarımızın bu koşullarla koruduğu ve bize emanet ettiği bu vatanı kanımızın son damlasına kadar sahipleneceğiz.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>