BAŞKAN SAVAŞ’TAN 8 MART’A ÖZEL ANLAMLI BULUŞMA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

BAŞKAN SAVAŞ HATAY’IN KADIN STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Hatay’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile bir araya geldi.

Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleşen ve birçok meslek grubundan kadının bir araya geldiği buluşmada Başkan Savaş’a eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da eşlik etti.

Birçok meslek grubundan kadının katıldığı buluşmada, toplumun kalkınmasındaki en büyük görevin kadınlara düşen roller olduğu belirtilerek kadın istihdamının arttırılması konuları ele alındı.

Ekonomiye yön veren birçok sektör olmak üzere iş dünyasında birçok başarıya imza atan girişimci kadınlar, iş hayatlarındaki tecrübelerini Başkan Savaş ile paylaştı.

“KADIN TOPLUMDA NE KADAR GÜÇLÜYSE TOPLUM O KADAR AYAKTA KALMAYA MUKTEDİRDİR”

“BAŞARIMIN BÜYÜK KISMI EŞİM NAZAN HANIM’A AİTTİR”

Kadın ve erkeğin birlikte başarılı olacağının altını çizen Başkan Savaş, “Bir erkeğin hayatında iki tane alınyazısı vardır. Bir tanesi onu doğuran anasıdır diğeri de eşidir. Bu iki değer o erkeğe şekil verir. Ben anamdan da eşim Nazan Hanım’dan da çok şey öğrendim. Bir kadın toplumda ne kadar güçlüyse toplum o kadar ayakta kalmaya muktedirdir. Eğer kadın zayıfsa o toplumun erkeğinin yapacağı bir şey yoktur. Bu nedenle kadınlar ile erkekler arasında bir yarıştan söz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Kadın ve erkek ancak birlikte başarılıdır. Çünkü onların da ortak bir kaderi, geleceği ve nesli vardır. O neslin sağlıklı ve güvenli büyüyebilmesi için kadın ve erkeğin eş güdümlü çalışabilmesi lazım. Ben doktor, belediye başkanlığı ve siyasette başarılıysam onun büyük bir kısmı eşim Nazan Hanım’a aittir. Eğer bir kadın başarılıysa onun arkasında mutlaka başarılı bir erkek vardır. Erkek de başarılıysa onun mutlaka arkasında bir kadın vardır. Bugün kadınlarımız için çok özel bir gün. Bu özel günde tek erkek olarak sizlerle burada olmanın onurunu yaşıyorum. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

EXPO 2021, KADIN EMEĞİYLE DAHA DA DEĞERLENECEK

EXPO 2021 organizasyonunda kadın emeğinin önemine dikkat çeken Başkan Savaş, “EXPO organizasyonu, Hatay’ın gelişimi için oldukça önemli bir organizasyon. Bu organizasyonda herkesin bir katkısının olmasını istiyoruz. EXPO 2021 alanımızda 50 civarında lokanta olacak. Kadınlarımızın da burada belki tek başına belki de imece usulü bir kuruluş olarak el emeklerini sunacakları ortamlar olacak. Arsuz’da ve  Antakya- Defne’deki iki tane 309 dönümlük güzide mekânlarımızda insanlarımız eğlenirken, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz de olacak. Gastronomi anlamında da mekânlarımız olacak. EXPO 2021, 10 Aralık’tan itibaren Hatay’ın hem turizm hem de ticaretine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Buluşmanın sonunda Başkan Savaş, katılımcılara UNESCO Hatay Gastronomi Evi şeflerinin hazırladığı yemek kitabı ile aşçı önlüğü hediye etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>