Emoji Yerine Geleneksel Türk Motifleri Öğretildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) pandemi sürecinde yer alınmasına karşın, sanatsal, akademik ve kültürel etkinliklerine çevrim içi olarak devam ediyor. Bu kez de geleceğin teminatı olan çocuklar için anlamlı bir program tertiplendi.
Kurulduğu günden bu yana sadece yetişkinlerin değil, İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi aracılığıyla da geleceğin teminatı olan çocuklarımız için de emek ve gayret gösteren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yönetimi, bu kapsamda son derece anlamlı bir organizasyona daha çevrim içi olarak imza attı.
EMOJİLER VE TÜRK MOTİFLERİ KARŞILAŞTIRILDI
Akıllı cep telefonları sayesinde hayatımızın adeta bir parçası haline gelen emoji simgeleri yerine geleneksel Türk tarihinin motifleri hakkında bilgiler içeren bir organizasyona imza atıldı. Tarihçi Eğitimci Asiye Güneş tarafından 16 Ocak tarihinde İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi aracılığı ile “Motiflerde Saklı Tarih ve İnsan” temasıyla, kitap ayracı yapım atölyesi etkinliği, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken’in katılımıyla zoom üzerinden gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi adına Dr. Öğr. Üyesi Emine Vasfiye Korkmaz’ın yaptığı etkinlikte, geleneksel Türk kültürünün motifleri Tarihçi Eğitimci Asiye Güneş tarafından eğlenceli bir biçimde çocuklarımıza aktarıldı. Günümüz emojileri ile büyüyen çocuklarımıza, geleneksel Türk tarihinin motifleri hakkında bilgilerin verildiği etkinlik, çocuklar için çok verimli geçerken, etkinlikle minikler tarihi bir yolculuğa çıkma fırsatı bulmuş oldular.
REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR MELTEM EKEN:
“ÇOCUKLARIN İLGİSİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken “etkinlik ile bilgilerini bizlerle paylaşan Asiye Güneş’e bilgi aktarımı için çok teşekkür ediyorum” diyerek şöyle konuştu: “Yine pandemi koşullarında dijital ortamda düzenlediğimiz bu ve benzeri etkinliklerimize katılım sağlayan değerli ailelerimize ve onların kıymetli evlatlarına da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum” çok mutlu olduğumuzu çok teşekkür ediyoruz.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>