Bakan Karaismailoğlu Hatay’da

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Türkiye’nin yaşanılan coğrafyanın sarsılmaz kalesi olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu emelleri olanların maşalarının bugün de devam beyhude uğraşlarının emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Hatay’a bir dizi program ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Vali, milletvekilleri, bazı belediye başkanları, daire müdürleri ile birlikte havaalanında karşılandı. Hatay’da bir dizi programa katılacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu beraberindekilerle havaalanından sonra Valiliğe geçti.

Valilikte yaptığı basın toplantısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu çağda dahi dünyanın dört bir yanında farklı inanç gruplarının çatıştığını, mezhep savaşlarının sürdüğüne dikkat çekerek “Hataylılar olarak yüz yıllardır farklı kültür ve inançtan insanlar bir arada yaşamayı başarmış bir milletiz. Biz Mevlana Celalettin Rumi’den feyz alarak 72 millete bir nazarla bakarken bölgemizde gerçekleşen medeniyetler ırklar ve mezhepler arası suni çatışmalar hepimizin vicdanını derinden yaralıyor. Yaşadığımız coğrafyanın sarsılmaz kalesi olan Türkiye’ye yönelik emelleri olanların maşalarının beyhude uğraşları bugün de devam ediyor. Elbette hiç kimse emellerine ulaşamayacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet güçlü ve bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdüreceğine, hiç şüphe olmadığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu “Türkiye tüm mazlum milletlerin sırtını dayamaya devam edecek. 18 yılda Türkiye Cumhuriyeti hem ekonomik hem de siyasi anlamda dünyanın dikkatini çeken bir güç kazanmıştır. Gelecek hedeflerinin gereğini bugün de yerine getirmiş, stratejik adımlarla ekonomik gücünü sürdürülebilirliğini garanti altına almıştır. Türkiye’nin geleceğini işaret ettiğimiz bu tarihi dönemeçte Hatay’da olduğu gibi memleketin her köşesinde çok sayıda projemiz tamamlanmış ya da sona yaklaşmaktadır” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Mavi vatan denizlerde sayısı artan limanlar, balıkçı barınakları ve tersanelerde faaliyet alanlarını genişlettiklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “Türk Hava Yolları tüm olumsuz koşullara rağmen Avrupa ve dünya ülkelerinde yolcu taşıma ve destinasyon erişim bakımından üst sıralarda yer aldı. Tüm projelerimizde yerli ve milli alt yapı, üst yapı ürünleri kullanımını arttırdık.”

Bakan ve beraberindeki Hatay Milletvekilleri, İl Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ile birlikte Altınözü Belediyesi ziyaret edildi. Ardından Altınözü yol çalışmaları yerinde incelendi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>