ÖRNEK BELEDİYECİLİK SERGİLEYEN KIRIKHAN BELEDİYESİ SIFIR ATIK BELGESİ ALDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde hizmet binasında örnek belediyecilik sergileyen Kırıkhan Belediyesi sıfır atık belgesi aldı.

Kırıkhan Belediyesi hizmet binasına 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurulurken, Başkan Ayhan Yavuz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendilerinin himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan sıfır atık projesi başarılı şekilde devam ediyor.

YAVUZ, Yerel yönetimler olarak tüm ilçelerle sıfır atık için mücadele verdiklerini belirterek, “Bu projenin amacı, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Belediye olarak tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ediyor ve toprağımızı, suyumuzu, havamızı her türlü kirlilikten korumak için mücadele veriyoruz, ayrıca 2021 yılı içerisinde 1. Sınıf atık getirme merkezinin temelini atarak mobil atık getirme merkezlerini tüm mahalle ve caddelerde kuracağız böylece kaynağında yani evlerde atık geri dönüşümünü başlatacağız.

Başkan YAVUZ, bu kapsamda sıfır atık projesine katkı sağlamak amacıyla Belediyemiz hizmet binalarında sıfır atık yönetim sistemi oluşturularak ‘Sıfır Atık Belgesi’ alındı.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>