ROTARY KULÜBÜNDEN HGC’YE ZİYARET

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
Uluslararası 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan ANTALYALI, 9. Gruplardan Sorumlu Guvernör Yardımcısı Volkan Ekmekçi, Antakya Rotary Kulübü Başkanı Hasan ORAL,
Defne Rotary Kulübü Başkanı Nermin TİFTİKÇİ ve yönetim kurlu üyeleri Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Antalyalı, 1905 yılında kurulan Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur. Rotary’nin hizmet ideali, “kendinden önce hizmet” olarak tanımlanır. Kısaca Rotary, dört temel ilkeye dayanmaktadır: Üyeler arasında dostluğu geliştirmek, Hizmet etme fırsatlarını çok yakından incelemek, Hizmet idealini kişisel yaşantımızda vurgulamak Rotary Birleşmiş Milletler’de temsili olan tek ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür” dedi.
Antalyalı, Bugün 1.200.000 üyesi ile, gelir dağılımındaki eşitsizlik, hastalıkların önlenmesi, anne- çocuk sağlığı, barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temiz su ve hijyen konularında projeler üretip daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çaba harcamaktadır. UNICEF’in (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ULUSLARARSI ÇOCUK FONU) kurulmasına Rotary öncülük etmiştir. Bu gün buna ülkemizden, yakın zamanda, bir örnek vermek gerekirse; tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de ciddi yayılım gösteren corona virüs ile mücedelede, ülkemiz Rotary kulüpleri 41 adet suni solunum cihazı, seyyar tomografi cihazı ve sağlık çalışanları için ekipmanlar bağışlayarak ( toplam 650.000 USD )sağlık çalışanlarımıza ve hastalara büyük destek vermiştir. İfadesini kullandı.
Toplantının sonunda konuşması devam eden Antalyalı, “Antakya ve Defne Rotary Kulüpleri de şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve insan yaşamlarına dokunma noktasında sayısız projeler üretmiştir. Son olarak Defne Rotary Kulübü olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne suni solunum cihazı (Ventilatör) bağışlayarak corona virüsi ile mücadelede şehrimize katkı sağlamaştır” dedi.
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>