İSTE’YE YÖK BAŞKANLIĞINDAN ÖDÜL!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

“İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2020 ‘Engelsiz Üniversite’ Ödüllerinde üç mekanda Turuncu Bayrağa layık görüldü”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mekanda erişilebilirlik alanında yapılan derecelendirme sonrası İSTE önemli bir başarıya daha imza atarak bu alanda 3 turuncu bayrak ödülü birden almaya hak kazandı. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan kurumlardaki engelli bireylerin, mekanlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturulması ve var olan iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla bir derecelendirme gerçekleştirdi. Hayata geçirilen çalışmalar sonrası 2020 Yılı Engelsiz Üniversite Yarışmasında, İSTE Merkez Kampüsü, Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakülteleri aday olduğu üç mekanda birden aday derece yaptı.

ÜÇ MEKANDA ADAY OLUNDU

Konuyla ilgili İSTE Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Engelsiz Üniversite’ olmayı hedefleyen İSTE’nin mekanda erişim alanında yapmış olduğu düzenlemelerle Merkez Kampüs, Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültelerinin YÖK tarafından Turuncu Bayrak aldığı” belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

ENGELLER, ENGELLİLER İÇİN AŞILIYOR

“Türkiye’nin en dinamik üniversitelerinden biri olan İSTE’de engeller, engelliler için aşılmaya devam edilmektedir. Sevginin bütün engelleri aştığı inancıyla yürüttüğümüz çalışmaların YÖK Başkanlığımızca teyit edilmesi camiamızı mutlu ermiştir. Bundan sonraki yürüteceğimiz çalışmalarda da bu motivasyonumuzu artırarak engelli bireylerimizin yanında olacağımızın bilinmesini istiyor, almış olduğumuz ödülün üniversitemiz ve İskenderun’a hayırlı olmasını diliyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>