BAŞKAN FATİH TOSYALI TRT ÇUKUROVA RADYOSUNA KONUK OLDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, TRT Çukurova Radyosu’na konuk oldu ve Cem Kurtçu’nun sorularını yanıtladı.

Canlı yayınlanan programda Belediyenin çalışmaları hakkında ve Aile Danışma Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, programda şunları söyledi:

“Kıymetli hemşerilerimize hizmet noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle söylemek istediğim; İskenderun Belediye Başkanı olarak temel belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra Kültürel ve Sosyal faaliyetlerin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Biz birçok kültürel ve sosyal faaliyeti şehrimizde gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kısaca anlatmam gerekirse; Belediyemiz bünyesinde Kent orkestrası, Tiyatro topluluğu, kurduk. Şu an dada Belediye çok sesli Koronun kurulması için birtakım hazırlıklar yapıyoruz. Festivaller, fuarlar düzenledik. Kültürümüzü yansıtan canlı ve yaşayan bir şehir olma çabasındayız.

Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu günlerde ise sosyal hizmetlerimizi “online” olarak sunmaya ağırlık verdik. Bu süreçte hedefimiz özellikle ihtiyaç sahibi, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın evlerinden ayrılmadan birtakım sağlık hizmetlerini alabilmesini sağlamaktı. Bu bağlamda sizlere kısaca Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğümüze bağlı olarak kurduğumuz Aile Danışma Merkezimizden bahsetmek istiyorum. Aile Danışma merkezimiz 2019 yılında faaliyete girmiş olup, Aile Danışma Merkezi olan ve geniş kapsamlı hizmet veren ender belediyelerinden bir tanesiyiz ”

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından onayını alarak açılan merkezde psikolog, sosyolog, Aile Danışmanı, Diyetisyen ve Hukuk danışmanlarının görev yapmakta olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ”Toplumun temeli olan aile birliğimizi ve dirliğimizi korumak için ihtiyaç duyan tüm ebeveynlerin ve çocuklarımızın profesyonel hizmet alacağı bir merkez kurduk. Hukuki danışmanlık için Kadın Hakları ve çocuk hakları hususuna hakim avukatlarımızı görevlendirdik. Birimimiz bünyesinde İskenderun Belediyesi Evde Sağlık Hizmetlerini de kurduk. Evde sağlık Hizmetlerinde ise Doktor, Acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru görev yapmaktadır. Aile Danışma Merkezimizden vatandaşlarımız 0326 614 8327 veya 0533 190 7327 numaralı Whatsapp hattından ad soyad bilgisi ile randevu alabilirler.24 saat içinde dönüş yapılıp randevu oluşturulmaktadır ” şeklinde konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Canlı yayınlanan radyo programında engelli vatandaşlarında her zaman yanlarında olduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Ayrıca “Engelsiz Hayatlar” projemiz ile şehrimizde ikamet eden 1286 engelli kardeşimizi, özel çocuklarımızı evlerinde psikoloğumuz ile ziyaret edip ihtiyaçlarını belirliyoruz. Uzman ekiplerimiz istekleri halinde “online psikolojik danışmanlık” hizmeti veriyor. Özel çocuklarımızı Doğangünlerinde de ziyaret edip mutluluklarına da ortak oluyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye desteğinde de bulunuyoruz. Evde Sağlık hizmetlerinde ise şehrimizdeki kayıtlı olan 4300 vatandaşımızın tüm tıbbi ihtiyaçları ilgileniyoruz” diye konuştu.

HEMŞERİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Tüm dünyanın mücadele verdiği pandemi sürecinde bizde Sağlık Bakanlığımıza destek olabilmek ve sağlık personellerimizin yükünü bir parça paylaşabilmek amacıyla sağlık hizmetlerimize bu süreçte daha da ağırlık verdik. Pandemi ile mücadeleye başladığımız ilk günden itibaren daha yüksek risk altında olan sağlık çalışanlarımız ve yakınları, Kolluk güçlerimiz ve yakınları, karantina sürecindeki tüm vatandaşlarımız ve yakınları olmak üzere Online Aile Danışma, online Diyetisyen, Online psikolojik danışmanlık hizmetlerimizle şehrimizdeki tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile de büyük fedakârlıklar yaparak çalışan tüm sağlık çalışanlarına

teşekkür ediyorum. Kaybettiğimiz tüm sağlık personellerine ve pandemi nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Tüm hastalarımıza da şifalar dilerim ” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>