HATAY İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.Mustafa HAMBOLAT’ın 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

‘’Tarihini Bilmeyen Bir Millet Yok Olmaya Mahkumdur’’

Vatan topraklarımız işgal altında yok edilmek ve kendi öz yurdumuzda milletimiz esir edilmek istenirken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının önderliğinde yeniden dirilişin, yeniden şahlanışın adı olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 98.Yıldönümünü kutluyor; vatan toprağı ve bayrak uğruna geriye dönmeyi bile düşünmeden canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

İnancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimiz; yedi düvele karşı verdiği var olma mücadelesi neticesinde bir kez daha büyük bir zafer kazanarak, bağımsızlık yolundaki tüm engelleri bertaraf etmiştir.98 yıl önce kazanılan bu zafer, milletimizin bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir. Yaklaşık bir asır süre sonra, millî iradenin zaferiyle sonuçlanan 15 Temmuz Destanı’da,milletçe bağımsız yaşama irademizin bir kere daha muhteşem bir tezahürü olmuştur. Aziz milletimizin bağımsızlık iradesi ve azmi geçmişte hep var olmuştur ve var olmaya da devam edecektir.

Ağustos ayı içerisinde kazanılan zaferlerimizin son halkası olan 30 Ağustos zaferi, vatan topraklarında milli irade ve bağımsızlığımızın ilelebet süreceğinin tüm dünyaya ilanı olmuş ve aynı zamanda Cumhuriyetin kuruluşuna zemin hazırlayarak, medeniyet yolunda yeni zaferlerin kazanılmasına da örnek olmuştur. Kazanılan bu zafer ile birlikte Emperyalist güçlerin desteklediği Yunan ordusu büyük bir hezimete uğratılmış olup, hem Anadolu’da hem de İslam Coğrafyasında Emperyalizme karşı kazanılan Türk zaferinin sevinci ve kutlamaları yapılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferimizin 98’inci yıldönümünde; Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu toprakların bedelini bedenleri, canları, kanları ve alın teri ile ödeyen ve bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>