BAYRAM SONRASI SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Palmiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ecem Boran Kın, Kurban Bayramı sonrası için sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Bayram sonrası özellikle meyve ve sebze tüketiminin arttırılması konusunda öneride bulunan Ecem Boran Kın, “Sebze ve meyveler, bizler için en iyi vitamin ve mineral desteğidir. Et tüketimi, tatlı tüketimi derken en çok ihmal ettiğimiz besinler, sebze ve meyveler oluyor. Bayram sonrası günlük en az 5-6 porsiyon meyve ve sebze tüketmek, bağırsak hareketlerini arttırmaya, uzun süre tok kalmanıza ve metabolizmanızın hızlanmasına katkı sağlayacaktır. Bayram sonrası hayvansal gıda tüketimini azaltarak; hem bitkisel protein kaynağı olan, hem de zengin lif içeriğine sahip kurubaklagilleri beslenmemize eklemeyi ihmal etmemek önemlidir. Bayramda abartılan yemek ve tatlı miktarları, ne yazık ki mide kapasitemizin artmasına neden olabilir. Bayram sonrası beslenmemize ara öğün eklemek, sofraya aç oturmanıza engel olarak porsiyonlarınızın küçülmesine katkı sağlar. Bayram süresince et tüketiminin fazlalığı, sebze tüketiminin azalması ve hareketsizlik sebebiyle bağırsak hareketlerinizde yavaşlama ve kabızlık problemi oluşabilir. Beslenmemizde yoğurt ve kefir gibi probiyotik besinleri ekleyerek bağırsak hareketlerimizi arttırabiliriz” dedi.

“Su içmeyi ihmal etmeyin!”

Ecem Boran Kın, “Su, vücudumuzda vücut ısımızı dengelemeye, vücuttan ödemin atılmasında, metabolizmamızın çalışmasında ve böbrek rahatsızlıklarından korunmamızda oldukça önemlidir. Metabolizmayı hızlandırmanın ve fazla kilolardan kurtulmanın en iyi yardımcılarından biri fiziksel egzersizdir. Günlük 45-50 dakika arası yürüyüş yaparak kilo verme sürecinize katkı sağlayabilirsiniz. Yeşil çay çok iyi bir antioksidan olmasının yanı sıra metabolizmamızı hareketlendirmeye yardımcı oluyor. Ara öğünlerimizde 2 fincan yeşil çaya yer verebilir, dilersek içerisine tarçın limon ve nane yaprakları ilave edebiliriz” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>