İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Bayramlar; Milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi hasletlerimizi geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Bu manada, paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşamaktayız.

Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna günler, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Ancak, pandemi nedeniyle her ne kadar kucaklaşma ve kaynaşmayı yaşayamasak da bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak bayram sevincini birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duyguları çerçevesinde idrak etmeliyiz.

Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ve kardeşlik ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bu anlamlı günlerde önce gönüllerimizi bir sevinç yumağı hâline getirerek, aile büyüklerimiz başta olmak üzere tüm yakın eş, dost ve akrabalarımız ile manevi bağlarımızı pekiştirmeliyiz. Özellikle evlerimizin neşe kaynağı olan çocuklarımızı sevindirmenin yanı sıra, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı, vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak uğruna canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarını ve kahraman gazilerimizi pandemi tedbirlerine riayeten sıklıkla ziyaret edemesek de, iletişim kurmak suretiyle bayramın coşkusunu onlarla paylaşmalı ve gönül köprüsü kurmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en samimi şekilde hissetmemize vesile olan bu anlamlı günlerin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni eder, aziz şehitlerimizin emanetleri olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere, İlçemizde ki kamu kurum ve kuruluşlarının tüm idareci ve çalışanlarının, adli ve idari erkânın, tüm kolluk ve güvenlik güçlerinin, iş – sanayi ve endüstri sektörünün yönetici ve çalışanlarının, basın mensuplarının ve muhterem halkımızın Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde erişilmesi temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>