İTSO Personeli Tescil İşlemlerine Ait İlanların Elektronik Ortamda Sicil Gazetesine Gönderilmesi Eğitimine Katıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicili müdür yardımcısı Alper Burnukara, TOBB tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen eğitime katıldı.

Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, video konferans yöntemiyle düzenlenen eğitimde, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicili müdür yardımcısı Alper Burnukara eğitimin konusu ile ilgili bilgiler vererek, Ticaret Sicili müdürlüğümüze yapılan tescil işlemlerine ait ilanların elektronik ortamda Türkiye Ticaret sicili gazetesine gönderilmesi sürecine ilişkin konuların ele alındığını vurguladı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicili müdür yardımcısı Alper Burnukara, TOBB tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen eğitimin içeriği hakkında bilgiler vererek; “Düzenlenen yeni uygulamanın ticaret sicili müdürlüğümüzde yapılan tescil işlemlerine ait ilanların e- ilan olarak sisteme girilmesi ve yayımlanan gazetelerin en geç iki gün içinde sistemde görünebilmesi sağlanması ve sistem üzerinden çıktı alınıp aslı gibidir yapılma sürecini kısaltmasıdır.

Buna ek olarak tescil dışı ilanlar, fiziki eki olan ilanlar, birleşme ilanları, alacaklılara çağrı ilanları ve ek ücreti olan ilanlar elektronik ortamda değil de ticaret sicili müdürlüğümüzce kağıt ortamında gönderilmesi gerekmektedir.

Ancak Ticaret Sicili Müdürlüğümüzde yapılan tüm tescil işlemlerine ait ilanların Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tarafından matbaaa süreci tamamlandıktan sonra fiziki şartlarda odamıza gönderilmesi sürecinde herhangi bir değişiklik olmayıp bu sürecin yaklaşık iki hafta sürmektedir. Eğitimimiz verimli geçmiştir. Bizlere bu imkanı sağlayan TOBB ve İTSO yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>