Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’dan Mücadele Eden Barolara Tam Destek

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Çoklu baro sistemine geçilerek Baroların bölünmesi, meslek kuruluşlarının özellikle de en temel haklardan biri olan savunma hakkının kurumsal ifadesi olan baroların gerçekleştirdiği işlevlerin toplumsal karakterinin yok sayılması anlamına gelmektedir.

Aynı zamanda savunma hakkının demokratik toplumsal hayat ve kültür açısından önemini, bu anlamda evrensel hukukun ve demokratik toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru oluşunu reddeden otoriter bir yaklaşımdır.

Avukatlığın/baroların özerklik ve bağımsızlığını ortadan kaldırma niteliğinde olan girişimin, en çok zarar gören toplumsal kurum olarak hukukun ortadan kalkmasına hizmet edeceğini biliyoruz. Hukukun beğenilmeyene, farklı düşünceye ve düşünene yaşama hakkı tanımayan anlayışın aracı olarak kullanılmasının, demokratik toplumsal ortam açısından kabul edilemez vahim bir duruma işaret ettiğini düşünüyoruz.

Biz adaletin temini, hukukun üstünlüğü, insan haklarının korunması ve demokrasinin varlığı adına yapılan doğruların her daim yanında olacağız.

Baroların bölünmesine karşı çıkışı bu anlayışla destekliyor, Hükümetin bu kanunu geri çekmesini talep ediyor, bu yalnıştan acilen dönülmesi gerektiğini birkez daha ifade etmek istiyor, Mücadele eden barolarımızın her daim yanlarında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyoruz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>