Hatay Barosundan, Baro Başkanlarına Destek!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Baro Başkanlarının Ankara’ya girişlerinin engellenmesi sebebiyle bugün tüm barolar eşzamanlı olarak basın açıklaması yaptılar. İlimiz Hatay’da da Hatay Adliyesi, İskenderun Adliyesi ve Dörtyol Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez yaptığı açıklamada; “Baro Başkanlarının, baroların yapısını değiştiren ve baroları etkisizleştirmeye yönelik yasa teklifinin geri çekilmesi için, bulundukları illerden başkent Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 5. gününde Ankara’ya girişlerine izin verilmemektedir.
Yürüyüş ve toplantı yapmak Anayasal bir haktır. Hakkın kullanımı izne tabi değildir. Bu nedenle Baro başkanlarımızın anayasal haklarını kullanmalarına izin vermeyenler suç işlemektedir. Baro başkanlarımızın etrafının bariyerlerle çevrilmiş olması ve kimse ile görüşmelerine izin verilmemisi fiili olarak bir gözaltı uygulamasıdır. Bu fiili gözaltı işlemi Anayasanın 19. Maddesi ile AİHS 5. Maddesine aykırılık teşkil etmektedir. Bu durumun bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz.
Baro başkanlarının başkent Ankara’ya alınmamalarını, fiili olarak şiddete maruz bırakılmalarını şiddetle kınıyoruz. Başkanlarımızın bu onurlu mücadelelerinin yanındayız. Savunma yoksa adalet de yok” ifadelerini kullandı.
İskenderun Adliyesinde Oturma Eylemi
Baro Başkanlarının Ankara’ya girişlerinin engellenmesi sebebiyle, Hatay Barosu İskenderun temsilcisi Avukat Sevinç Çakıcı ve baro üyeleri baro başkanlarına destek vermek için eşzamanlı olarak adliye önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmaoğlu da İskenderun’da görev yapan diğer avukatlarla birlikte İskenderun Adliyesi önündeki eyleme katıldı. CHP’li Harmaoğlu; “Savunmanın kıyımına, adalet kantarının ayarıyla oynanmasına ve Baroların parçalanmasına karşı oturma eylemindeyiz. Baroların yapısının değiştirilmesine ilişkin ortaya atılan bu FETÖ projesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Harmaoğlu, ‘Savunma Durdurulamaz’ sloganı ile Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının Başkent girişinde şiddete uğradığını, tarihin hiçbir devrinde denk gelinmeyen bu hukuk katliamının, yargının üç sacayağından birisi olan Kutsal Avukatlık makamını doğrudan hedef alan ve bizzat siyasi iktidar tarafından verilen kötü niyetli bir talimat olduğuna da işaret etti. 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>