BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR AÇILIŞ DAHA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi yapımı tarafından tamamlanan, Reyhanlı ile Gazimürsel Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bağlantı yolunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.Eski Reyhanlı yolu olarak da bilinen ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından modernize edilen yolun açılışında Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Reyhanlı, Kumlu, Arsuz ve Erzin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Meclis üyeleri, Büyükşehir idarecileri, STK ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkan Hasan Ziya Hamidioğulları, yapımı tamamlanan yol ile ilgili teknik bilgi verdi.

YOLUN MALİYETİ 3 MİLYON 850 BİN TÜRK LİRASI

Modern hale getirilen yolun trafik yoğunluğu olan bir yol olduğunu belirten Hamidioğulları, “7 buçuk kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde yaptığımız bu yolda 17 bin ton beton asfalt kullandık. Reyhanlı’yı bu yıl 25 bin ton beton asfaltla daha buluşturacağız” diyerek yolun 3 milyon 850 bin Türk Lirası’na mâl olduğunu belirtti.

“BİZ MÜTEVAZI OLDUKÇA BAZILARI HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR”

Hatay’daki kırsal nüfusun yoğun olduğunu ve bu sebeple altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Kırsal nüfusu fazla olan şehrimizin çok olan altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun da farkında olmak gerekir. Ancak buna rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak birçok köyümüzü, köy yolumuzu beton asfaltla buluşturuyoruz. Biz mütevazı tablo çizdikçe bazıları hiçbir şey yapmadığımızı zannediyor. Ancak bundan sonra bir aksilik olmadığı sürece her pazartesi ve cuma açılışlarımız olacak” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ REYHANLI’YA YAPILAN HİZMETLERİ SIRALADI

İlçelerin önceliğine göre hizmetleri tek tek tamamladıklarını da belirten Başkan Savaş, “Keşke bu yol 15-20 yıl önce yapılsaydı. Biz hizmetlerimizi ilçelerimizin önceliklerine göre yapıyoruz. Bugüne kadar Reyhanlı’da 180 kilometre sathi kaplama, 75 kilometre beton asfalt, 554 bin metrekare kilitli parke taşı, 11 menfez, çeşitli yüksekliklerde 524 metre uzunluğunda betonarme duvar, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet halı saha, 1 mezarlık kompleksi, 20 mezarlığın çevre düzenlemesi, 16 eğitim kurumu ile 18 ibadethanenin tadilatını yaptık. 1 tane arıtma tesisi, 26 tane kuyu, 65 kilometre içme suyu şebekesi ve 70 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık” diyerek Reyhanlı’ya yapılan hizmetleri sıraladı.

Reyhanlı’daki içme suyu şebeke çalışmalarının devam edeceğini ve eylül ayı içerisinde kazmayı vuracaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bu projenin 43 milyon Türk Lirası olduğunu da ifade etti.

Reyhanlı’ya yapılacak sanayi sitesinin altyapı ve üstyapı çalışmalarını da Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapacağını açıklayan Başkan Savaş, hemşehrilerinin hane gelirine katkı sunacak tüm çalışmaların içerisinde yer alacaklarını önemle vurguladı.

“KIRSAL KALKINMA PROJESİ TÜRKİYE’DEKİ BİRÇOK BELEDİYEYE ÖRNEK OLACAK”

Hatay’ın kırsal kalkınma atılımına büyük ihtiyaç duyduğunu belirten ve hazırladıkları proje ile dar gelirli üreticilerin rahat nefes alacağını belirten Başkan Savaş, “Hayata geçireceğimiz proje ile dar gelirli üreticimizin, çiftçimizin ekonomik gelirini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu projeyi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Üreticimizin kurtuluşu kırsal kalkınma ile olacak. İki buçuk yıl içerisinde ülkemizdeki birçok belediye bu projeyi örnek alacak. Hedefimiz yüksek ve bu hedefe birlikte koşacağız” dedi.

CHP milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur da düşüncelerini paylaştı. Hatay’ın çıkarları doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirten milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediyesinin şehre bir değer daha kazandırmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MUHTAR ATILGAN’DAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Açılış töreninde Gazimürsel Mahalle Muhtarı Selahattin Atılgan da düşüncelerini paylaşarak yolun hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Reyhanlı Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yöneticileri Başkan Savaş’a hizmetlerinden ötürü plaket, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ ise tablo hediye etti.

Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından modern hale getirilen yol katılımcılar tarafından alkışlarla hizmete açıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>