İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Meslek Komite Başkanları İle Ekonomik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İTSO Başkanı Yılmaz, Meslek Komitelerimizin sorunlarını en yetkili birimlere iletiyoruz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe dikkate alınarak, Meslek Komite Başkanları ile ‘Ekonomik İstişare toplantısı’ gerçekleştirildi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter ve Mahir Tener’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Meslek Komite Başkanlarının sorunları görüşüldü.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meslek Komite üyelerimizin sorunlarını en yetkili birimlere ulaştırıldığını ve bu sorunların çözümü noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Hepimizin bildiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü’nün panda mi ilan ettiği, Covid-19 Koronavirüs salgını, tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Mart ayından bu yana, yeni tip korona virüs sebebiyle ülkemizde sağlık alanında yaşanan sorunlara ek olarak, ekonomik ve sosyal yaşantıda da olumsuz etkiler gözlenmiştir. Korona virüs salgınının etkilerinin asgari düzeye indirilebilmesi amacıyla, devlet kurumlarının yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de, önemli çalışmaları olduğu bilinmektedir. Salgın başladığından bu yana, TOBB önderliğinde Türkiye genelindeki 365 oda ve borsanın katılımıyla telekonferans yöntemiyle toplantılar düzenlenmekte, salgın etkisiyle ekonomide yaşanan sorunların çözümlerine ilişkin görüşmeler yapılmaktadır.

Bilindiği üzere, korona virüsün ilk olarak ülkemizde görüldüğü tarih olan mart ayından bu yana, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizle görüşmeler sağlamak suretiyle yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini, üst mercilere iletme noktasında çalışmalar yapmaktayız. İş dünyasından gelen talep ve beklentilerin, karar vericilere iletilmesinin ardından, özellikle finansmana erişim noktasında önemli adımlar atılmıştır. Esnaf ve tüccarlara ilişkin, birçok kredi programı hayata geçirilmiş ayrıca kredi garanti fonunun sağladığı kefalet desteğinin içeriği genişletilmiş ve kolaylaştırılmıştır. Muhtasar, KDV ve SGK prim ödemeleri ötelenmiş, istihdamın devamlılığının sağlanması amacıyla kısa çalışma ödeneği daha pratik hale getirilmiştir. İş dünyasına ve halka ek yük getirilmemesi amacıyla konaklama vergisi ile otopark yönetmeliklerinin yürürlük tarihi uzatılmış, tarımsal üretime ve çiftçiye önemli destekler sağlanmış, icra ve iflas takipleri belli bir süre için durdurulmuştur. Kapasite raporlarının süresi uzatılmış, odalara ödenecek aidatlar faizsiz olarak ekim ayına ertelenmiştir. Bunlara ek olarak daha birçok destek uygulanmıştır.

Bundan sonraki süreçte, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm meslek kollarının, Covid-19 sürecinde yaşadığı sorunların tespit edilerek çözüm bulunması noktasında yeni bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu çalışmamızda da, siz değerli meslek komitesi başkanlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Takdir edersiniz ki, yönetim kurulu olarak yaklaşık 6.400 üyemiz ile bire bir irtibat kurabilmemiz, uygulama açısından zor olacaktır. Dolayısıyla meslek gruplarınızın odamızdaki temsilcileri olan siz değerli meslek komite başkanlarımızın, kendi meslek gruplarındaki üyelerle iletişim kurarak, mesleklerini icra ederken yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sizlerden dinlemek istiyoruz. Sizlerden aktarılacak tüm bilgileri rapor haline getirmek suretiyle, hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, hem de ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz.”

Toplantı sonunda, Meslek komite üyelerinin sorunları tek tek dinlendi ve bu sorunların rapor haline getirildikten sonra İTSO yönetimi tarafından en yetkili mercilere iletileceği ve sorunların çözümü konusunda gerekli girişimlerin yapılacağı bildirildi.

Meslek Komite Başkanları ile gerçekleştirilen Ekonomik istişare Toplantısında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, Hıdır Güneş, Raşit Özyurt yer aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>