İSKENDERUN BELEDİYESİ EVDE SAĞLIK HİZMETİNE BAŞLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlı olarak İskenderun Belediyesi Evde Sağlık Hizmet birimi kuruluyor… Evde Sağlık Hizmeti
Yaşlı,yatalak,engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız için hizmet vermeye başlayacaktır.Kültür ve Sosyal işler müdürlüğüne bağlı olarak Aile Danışma Merkezi bünyesinde kurulan Evde Sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 03266148327 numaralı telefondan randevu alarak bize ulaşabilir. Ayrıca Aile Danışma merkezimizde” yüzyüze ve “online Aile Danışmanlığı ” ayrıca “online Diyetisyen” danışma hizmetide verilecektir.Online olarak görüşmek isteyen vatandaşlarımız 05331907327 numaralı hattan watsup mesajı yazarakda randevu alabilir.

Evde Sağlık Hizmetleri; İskenderun’da yaşayıp, sosyal yönden dezavantajlı, hasta, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı bireylere evlerinde sağlık hizmeti vermeyi hedeflemektedir.
Evde Sağlık Hizmetleri’nin amacı, bireylerin sosyal koşullarının düzeltilmesi ve böylece toplumun bedensel, zihinsel ve sosyal sağlığının korunmasıdır. Bunların yanı sıra kişinin hastalığı hakkında bilinçlendirilmesi, sağlığının daha iyi hale getirilmesi ya da belirli bir düzeyde tutulması, ev ortamında sağlık ve sosyal yönden desteklenmesi, hasta ve yakınlarının hastalıkları hakkında eğitimli hale getirilmesi sağlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin hastaları evlerine kadar götürülmesiyle birlikte; hastanelerde meydana gelebilecek yığılmaların önlenmesi, hastanede yatış sürelerinin azaltılması, bu suretle tedavi maliyetlerinin düşürülmesini de öngörülmektedir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>