BAŞKAN YAVUZ H.B.Ş.B. MECLİSİ OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTISINDA, MAĞDUR OLAN VATANDAŞLAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak Parti Gurup Başkan Vekili Ayhan Yavuz, H.B.Ş.B Meclisi olağan üstü toplantısında, virüs salgını süresinde mağdur olan ve evine ekmek götürmek isteyen vatandaşlar için Ak parti gurubu adına Büyükşehir Belediyesinden destek istedi.

H.B.Ş.B. Meclisi olağan üstü toplantısının 6. Maddesi olan Hatay’a Yap İşlet Devret Modeli ile yapılması düşünülen Teleferik konusunda gurubu adına söz alan Başkan YAVUZ şunları söyledi;

“Dünya bu kadar kendi canının derdine düşmüşken, Hatay’da böylesine projeyi tartışmak hakikaten çok güzel. Bizleri de mutlu eden bir olay. Çünkü bizim bir hedefimiz var. Hep beraber yaşanılabilir modern bir Hatay.

Antakya’nın özellikle de dışarıdan gelen misafirlerimizin burada Hatay’ı çok daha güzel etki edeceğini ve bununda Hatay’a çok daha büyük katkı sunacağına inanıyorum.

Yalnız burada bir tek şey var. Şuan aşağı – yukarı 6.5 Milyon Euro artı K.D.V. dediğiniz zaman bugünkü değerlerde 55 – 60 milyon çok ciddi bir yatırım. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz. Ama biz Teleferikle ilgili daha önce plan – bütçede 15 milyon civarında kredi limitimiz olmuştu.

Bildiğim kadarı ile iptal edildi. İptal edilen bu 15 milyonu başka bir kaleme aktarırsak eğer, İlçelerin şuan hakikaten sıkıntıları var. Onu da geçiyoruz. Kovid-19’dan dolayı 15 tane ilçemiz olağan üstü bir gayret gösterdiler. Büyükşehirde içinde olmak kaydıyla. Sayın Valimizde.

Hatay’da ki bu başarının altında Belediyelerimizin hassas davranması, bu güne kadar ki yapmış olduğu mücadeleleri çok büyük. Biz Ak Parti gurubu olarak tüm Belediye Başkanlarımıza ve çalışan ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ve buradan bir talebimiz daha var. Elbette ki sizlerde düşünüyor ve yapıyorsunuz ama bugün işyerleri, kısa süre içerisinde kapanan Berberlerimiz, Kuaförlerimiz, Kahvehanelerimiz ve Lokantalarımız var.

Buralarda çalışıp gündelik kazanıp evine ekmek götüren insanlarımız var. Devletimiz bu insanlarımıza bir miktar destek çıktı ama Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay genelinde böyle bir çalışma yapıp bu kardeşlerimize en azından bir nebzecikte olsa, bir yaralarına merhem olacak bir ekonomik desteği biz gurubumuz olarak Büyükşehirden talep ediyoruz.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>