EVDE KALMANIN AĞIR BİLANÇOSU EV İÇİ ŞİDDET ARTIŞI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

TRT Çukurova Radyosu Covit 19 korona virüs nedeniyle kadına yönelik ev içi şiddetin artışına yönelik Türk Kadınlar Birliği Başkanı Canan Gencer’in fikirlerini sordu.

Gencer TRT Çukurova Radyosu’na coronavirüs nedeniyle tüm aile bireylerinin evde olmasının getirdiği ağır bilançoyu şu sözlerle anlattı:  Eşitlik özgürlük ve katılım mücadelesini 96 yıldır sürdüren ve bu mücadelenin başarıya ulaşmasının en büyük engelinde kadına yönelik şiddet olduğunu bilen derneğimiz ülke düzeyinde bu sorunu ortadan kaldırabilecek güçlü ve koruyucu tüm yasal haklara sahiptir.

EV İÇİ ŞİDDET ARTTI

Bu yasal haklara sahip çıkmanın gerekli olduğuna her zaman inanmıştır. Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi olarak bu hususta tam gaz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Korona virüs nedeniyle dünya genelinde alınan önlemler kapsamında insanlara evlerinden çıkmama çağrısı yapılıyor. Ancak bu süreçte ev içinde şiddet gören kadınlar için bu önlem kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle aynı eve normalden çok daha uzun süre paylaşmak anlamına gelir.

Birleşmiş Milletler uyuşturucu ve suç ofisi 2018 de evli kadınlar için en tehlikeli yer ev olarak nitelendirmişti. Bu nedenle çok sayıda ülkeden ev içi şiddetin arttığına dair haberler ve açıklamalar geliyor. Türkiye’de de geçen yıla nispeten çok arttığı gözlenmiştir.

DAYAK YİYEN ÇOCUK DAYAK ATIYOR

Mart 2019 ‘da 1804 olan şiddet 2020 yılında 2493 ‘e yükselmiştir. Ev içi şiddet toplumsal yaşam herkesin uyması gerekli bir düzen ister. Bu olmaz ise bütün bireylerin birbiri ile çatıştığı ve kaba kuvvetin egemen olduğu ilkel ve barbar bir yaşam sürüp gider. Aile içi şiddetin çocuğa yansıması dolaylı bir etkileşim getiriyor. Küçük yaşta dayak ile tanışan çocuk gençlik yıllarından itibaren bu kez kendisi şiddet uygulamaya başlayarak döngüyü devam ettiriyor.

TÜRKİYE’DE Kİ KADIN SORUNU ASLINDA ERKEK SORUNUDUR

Amaç kadını aile içi şiddetten korumak ise medeni durumuna bakılmaksızın bütün kadınları şiddetten koruyacak önlemlerin alınması gerekmektedir. Toplumsal duyarlılığı artırmak bizim elimizdedir.

KADIN VARSA DEMOKRASİ VARDIR

Sonuç olarak size söyleyeceğim tek kelime ulu önderimiz Atatürk’ün bir sözü ile seslenmek istiyorum. ’Ey asil Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklerde yükselmeye layıksın’’ Türk kadını olmaktan gurur duyuyorum, uğrunda yaşanacak tek bir amaç vardır. Oda bağımsız laik Türkiye’dir.

Büyük Atatürk Türk Milletinin kadınıyla erkeği ile bir bütün olan milli, medeni, çağdaş, laik, yeniliklere açık ve sürekli kendini yenileyen bir toplum olmasını hedef almış ve bizlere de bu hedefi göstermiştir şeklinde konuşmasını sonlandırdı

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>